Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΈτοιμη η Louis αν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ΕΕ

Έτοιμη η Louis αν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ΕΕ

`Η 12ετής μας πείρα στην ξενοδοχειακή δραστηριότητα στην Ελλάδα, μας κατέστησε κοινωνούς του κλίματος, των προβλημάτων και των ευκαιριών που επικρατούν στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε, λοιπόν, καλά εξοπλισμένοι για να […]

`Η 12ετής μας πείρα στην ξενοδοχειακή δραστηριότητα στην Ελλάδα, μας κατέστησε κοινωνούς του κλίματος, των προβλημάτων και των ευκαιριών που επικρατούν στη Ευρωπαϊκή Ένωση<...>. Είμαστε, λοιπόν, καλά εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα βρούμε στην Ένωση. Γι αυτό, για μας, η ένταξη σημαίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες και πιο αισιόδοξο μέλλον`, τόνισε κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συγκροτήματος της Louis Cruise Lines, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συγκροτήματος, Κωστάκης Λοΐζου, προσθέτοντας ότι `με ορθάνοικτα πλέον τα σύνορά μας, πρέπει να προσαρμοσθούμε και εμείς στη φιλοσοφία του “παγκόσμιου χωριού”, δηλαδή των μεγάλων μεγεθών, των συνεργασιών, της εξειδίκευσης και του μάρκετινγκ`.

Βέβαια από την άλλη ο κ. Λοΐζου πρότεινε ότι πρέπει οι Κύπριοι επιχειρηματίες να αναρωτηθούν γιατί ο προορισμός τους έχει γίνει τόσο ακριβός και πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. `Αν κρίνω από το σοβαρό θέμα των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, πολύ φοβούμαι ότι αδυνατούμε και σαν κράτος και σαν κοινωνία να αντιληφθούμε την πραγματικότητα. Αντί να δούμε τους ξενοδόχους σαν επιχειρηματίες που επενδύουν τεράστια κεφάλαια και με μεγάλο ρίσκο, για να φέρουν στον τόπο τουρίστες που θα αφήσουν λεφτά στην οικονομία ολόκληρη, τους αντιμετωπίζουμε σαν “εκμεταλλευτές που τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους”. Φαντασθείτε ότι στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η Κυβέρνηση επιχορηγεί την ανέγερση ή την επιδιόρθωση ξενοδοχείων με ποσοστό από 25% έως 60% του ολικού κόστους. Σκεφτείτε επίσης ότι το εργατικό κόστος στα ξενοδοχεία μας στην Κύπρο είναι περίπου 40% επί των εσόδων τους, ενώ στην Ελλάδα 30%.

Και βέβαια αυτά τα πράγματα θα γίνουν πλήρως αντιληπτά μετά τον Μάιο του 2004, όταν δε θα είμαστε πλέον μόνοι μας, αλλά ένα μικρό μέρος ενός τεράστιου χώρου. Όσοι δεν έχουν μελετήσει επισταμένα και εις βάθος αυτό το θέμα θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Και ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Είναι όμως κρίμα γιατί η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί μελλοντικά ένας από τους κατ` εξοχήν τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η Μαγιόρκα που είναι το 1/3 σε μέγεθος της Κύπρου με 600 χιλιάδες πληθυσμό, έχει σήμερα γύρω στα 9 εκ. τουρίστες. Το δε κλίμα της Κύπρου είναι πολύ καλύτερο`.

Στην συνέχεια μιλώντας προς τους μετόχου τόνισε ότι ο όμιλος Louis πρέπει να λάβει τα μέτρα εκείνα που θα του επιτρέψουν να αντιμετωπίζει τις δύσκολες αυτές μέρες και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση προβληματίζεται, αλλά και παίρνει αποφάσεις συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει η εταιρία του ο κ. Λοΐζου είπε αναλυτικά ότι προέβη σε κινήσεις για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, που απέβλεπαν στη μείωση των λειτουργικών της εξόδων. Συγκεκριμένα, κατεβλήθη προσπάθεια για εξασφάλιση νέων ναυλωτών για πλοία της εταιρίας. Μεταξύ αυτών ήταν και η ναύλωση του κρουαζιεροπλοίου Calypso για περίοδο πέντε μηνών, από τον Ιούνιο του 2003.

`Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα`, είπε ο κ. Λοΐζου `την έναρξη στις 15 Μαΐου των κρουαζιέρων από την Μαγιόρκα της Ισπανίας με το κρουαζιερόπλοιο “Spirit”, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε “Thomson Spirit”, αφού ναυλώθηκε από το μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης. Το νεοαποκτηθέν κρουαζιερόπλοιο της Louis Cruise Lines, θα πραγματοποιεί έτσι κρουαζιέρες για λογαριασμό των Aγγλων ναυλωτών Thomson Cruises της TUI, κατά την καλοκαιρινή περίοδο στη Δυτική Μεσόγειο, ενώ το χειμώνα από τις Καναρίους νήσους. Η συνολική αξία του συμβολαίου ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια και αφορά περίοδο τριάμισι ετών, με προοπτική νέας μακροχρόνιας ανανέωσης. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το δεύτερο πλοίο της Thomson Cruises, είναι το “Emerald”. Το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Thomson από το 1997 και όπως ανακοινώθηκε χθες θα συνεχίσει και για το 2004`.

`Με γνώμονα την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της και τη διασπορά και μείωση του επιχειρηματικού κινδύνου, η εταιρία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία Island Cruises για τη διαχείριση του κρουαζιεροπλοίου της Island Escape. Η συμφωνία αυτή είναι στρατηγικής σημασίας και διευρύνει τις δραστηριότητες της Louis Cruise Lines στον τομέα διαχείρισης ξένων κρουαζιεροπλοίων. O τελευταίος είναι ένας εξειδικευμένος τομέας, στον οποίο πολύ λίγες εταιρίες παγκοσμίως δραστηριοποιούνται. Οι πιο πάνω στρατηγικές συνεργασίες αντικατοπτρίζουν συγχρόνως την εμπιστοσύνη των μεγαλυτέρων τουριστικών οργανισμών και εταιριών κρουαζιέρων του κόσμου στην ικανότητα της Louis Cruise Lines να διαχειρίζεται με επιτυχία κρουαζιερόπλοια, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καθώς επίσης και τα γενικότερα δεδομένα που επηρεάζουν την κερδοφορία του τομέα των κρουαζιέρων, τα αποτελέσματα της Louis Cruise Lines (κρουαζιερόπλοια) για το 2003 αναμένεται να σημειώσουν ουσιαστική βελτίωση, σε σχέση με εκείνα του 2002.`

`Όπως ήταν αναπόφευκτο, η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο επηρεάζει και φέτος τη Louis Hotels. Έτσι τα αποτελέσματα των ξενοδοχειακών μονάδων του Συγκροτήματος στην Κύπρο αναμένεται φέτος να σημειώσουν σημαντική μείωση. Αντίθετα τα ξενοδοχεία μας στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση στον κύκλο εργασιών τους, παρά τη γενική πτώση του τουρισμού και στην Ελλάδα, μικρότερη βέβαια από εκείνη της Κύπρου. Η διαφορά αυτή οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι μελετούνται και αξιολογούνται από την εταιρία μας συνεχώς. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι είναι εξωγενείς και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω τα καθαρά κέρδη του 2003 για τη Louis Hotels αναμένεται να παρουσιάσουν ουσιαστική μείωση σε σχέση με το 2002.`

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024