Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΜεγάλη πτώση στις κρουαζιέρες στην Ελλάδα και αύξηση στο εξωτερικό

Μεγάλη πτώση στις κρουαζιέρες στην Ελλάδα και αύξηση στο εξωτερικό

Πτώση ύψους 30% σημειώνεται στον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003 και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα…

Πτώση ύψους 30% σημειώνεται στον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο<...> του 2003 και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται αύξηση στην κίνηση κρουαζιέρας στο εξωτερικό κατά 15,5%, όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο διευθύνων σύμβουλος του Τουριστικού Ομίλου Navigator κ. Ανδρέας Στυλιανόλουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανόπουλος σημείωσε ότι το 2002 ταξίδεψαν σε κρουαζιέρες 9,7 εκατ. επιβάτες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 8,7 εκατ. ήταν αμερικανοί τουρίστες. Όπως διαπίστωσε ο ίδιος, μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου συρρικνώθηκε ο αριθμός των αμερικανών που ταξιδεύουν κυρίως προς τη Μεσόγειο, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό επιλέγουν κρουαζιέρες στην Καραϊβική ή την Αλάσκα, που συνιστούν και τις πρώτες προτιμήσεις τους.

Ο κ. Στυλιανόπουλος υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2003 έχουν ταξιδέψει μέσω κρουαζιέρας συνολικά 2,2 εκατ. επιβάτες, ενώ όπως συμπλήρωσε, η ετήσια αύξηση των μεγεθών σε επιβάτες κυμαίνεται στο 8,4%.

Αναφερόμενος στον Όμιλο Navigator, ο κ. Στυλιανόπουλος ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεύει τις εταιρίες Celebrity Cruises και Royal Caribbean International που διαθέτουν 29 κρουαζιερόπλοια, ενώ άλλα 3 είναι ήδη υπό κατασκευή. Στο σημείο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου παρατήρησε ότι από το 1980 έως το 2001 παρουσιάζεται μια συνεχής αύξηση στη χωρητικότητα του στόλου της παγκόσμιας κρουαζιέρας, ύψους 7,6% ετησίως.

Σχετικά με το πως διαμορφώνεται η αγορά στον κλάδο της κρουαζιέρας, ο κ. Στυλιανόπουλος τόνισε ότι το μεγαλύτερο μερίδιό της το κατέχουν η Carnival και η Royal Caribbean, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσε ότι το 50% της κίνησης περνάει από τη Φλόριντα και ειδικότερα το Μαϊάμι.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Navigator επισήμανε την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά λιμάνια συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, προβλέποντας ότι αν δεν βελτιωθούν οι υποδομές δύσκολα θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της κρουαζιέρας μετά τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 2004.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024