Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣυνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο του Costa Concordia
Η επιχείρηση άντλησης των 2.380 τόν. καυσίμων θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο του Costa Concordia

Ο απολογισμός από το ναυάγιο του Costa Concordia παραμένει στους 11 νεκρούς, έξι από τους οποίους έχουν αναγνωρισθεί επισήμως. Είκοσι έξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι (συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν επισήμως αναγνωρισθεί).

Οι Ιταλοί διασώστες θα επαναλάβουν σήμερα τις έρευνες στο εσωτερικό του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο σταθεροποιήθηκε και πάλι έπειτα από τη χθεσινή του μετακίνηση που προκάλεσε τη διακοπή των ερευνών, ενώ επιταχύνονται οι προετοιμασίες για την άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι δεν γνωρίζει “εάν θα είναι δυνατή η έναρξη της επιχείρησης άντλησης του καυσίμου και η συνέχιση των ερευνών για αγνοούμενους συγχρόνως, καθώς η άντληση αποτελεί μία εξαιρετικά ευαίσθητη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο απολογισμός παραμένει στους 11 νεκρούς, έξι από τους οποίους έχουν αναγνωρισθεί επισήμως: δύο Γάλλοι τουρίστες, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και δύο μέλη του πληρώματος, ένας Περουβιανός και ένας Ούγγρος, ο οποίος εργαζόταν ως βιολονίστας. Είκοσι έξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, αλλά σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν επισήμως αναγνωρισθεί. Μία Γερμανίδα που περιλαμβανόταν στους αγνοούμενους εντοπίσθηκε στην πατρίδα της. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Corriere della Sera”, τα πέντε θύματα που εντοπίσθηκαν την Τρίτη φορούσαν βραδινά ενδύματα και σωσίβια.

Η αποφυλάκιση του πλοιάρχου Francesco Schettino και ο κατ΄οίκον περιορισμός του, σε συνδυασμό με τις συντριπτικές του ευθύνες για την τραγωδία προκαλούν εκρήξεις οργής μεταξύ των συγγενών των θυμάτων. Κατηγορούμενος για κατά συρροήν ανθρωποκτονίες, βύθιση και εγκατάλειψη πλοίου, ο πλοίαρχος του Costa Concordia μεταφέρθηκε στο σπίτι του, κοντά στη Νάπολη. Ο εισαγγελέας του Γκροσέτο, διέψευσε χθες τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες έρευνα διεξάγεται και κατά άλλων προσώπων πέραν του Schettino και του αξιωματικού της γέφυρας.

Πέραν την ανθρώπινης τραγωδίας, αυξάνονται οι φόβοι για οικολογική καταστροφή. Εξαιτίας των μετακινήσεων του πλοίου, οι εργασίες άντλησης των 2.400 τόννων μαζούτ, δεν έγινε δυνατόν να ξεκινήσουν χθες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Smit Salvage, που έχει αναλάβει το έργο της άντλησης των 2.380 τόννων καυσίμων που βρίσκονται σε 20 δεξαμενές, η επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

Σε 85- 95 εκατ. δολ. υπολογίζεται η οικονομική ζημία
Η ζημιά από το ναυάγιο του Costa Concordia υπολογίζεται, μέχρι τώρα, στα 85 ως 95 εκατ. δολ., ανακοίνωσε η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Carnival. Το ποσό αυτό αντικατοπτρίζει μόνο τα διαφυγόντα κέρδη από το ναυάγιο του πλοίου. “Η εταιρία πιστεύει ότι το κόστος της ζημίας θα αυξηθεί, αλλά ακόμα δεν μπορεί να το υπολογίσει”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή της από τη Νέα Υόρκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024