Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού
Ο θαλάσσιος τουρισμός γίνει μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Εκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού

Εκδήλωση για την ενημέρωση γύρω από το ελληνικό yachting και την προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού πραγματοποίησε ο online οδηγός ALL4YACHTING.com.

Το ALL4YACHTING.com, πραγματοποίησε εκδήλωση σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ενοικιαζόμενα σκάφη αναψυχής της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού και της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο στόχος επετεύχθη, αφού οι καλεσμένοι του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Θρασύβουλου Κανάρη, ενημερώθηκαν για τις πολλές και πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει το
ALL4YACHTING.com και εντυπωσιάστηκαν από τις μοναδικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στον τουρίστα που θα κάνει διακοπές με σκάφος.

Εξ’ίσου εντυπωσιάστηκαν και από την ποιότητα και το μέγεθος του ελληνικού στόλου ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής, του οποίου εξαιρετικό δείγμα είναι το Motor Sailer “Iraklis L”, μήκους 36 μέτρων, το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός, ότι το σκάφος, το οποίο θεωρείται από τα πλέον αξιόλογα στην Ευρώπη, έχει σχεδιαστεί και έχει ναυπηγηθεί εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα, υπό την επίβλεψη του ναυπηγού ιδιοκτήτη του, κ. Ηρακλή Βλαχοδημήτρη, ο οποίος ήταν και παρών στην εκδήλωση.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Βλαχοδημήτρης έχει σχεδιάσει και το παραδοσιακό σκάφος αναψυχής “Liana H”, μήκους 28 μέτρων, το οποίο είναι από τα λίγα σκάφη του μεγέθους του που έχουν ναυπηγηθεί εξ’ολοκλήρου από Έλληνες τεχνίτες στην Ελλάδα και το οποίο οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν.

Με στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αλλά και με ζωντανό παράδειγμα τα ίδια τα σκάφη που φιλοξένησαν την εκδήλωση, τα οποία αποτελούν διαφήμιση για την Ελλάδα, τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να παίξει ο κλάδος ενοικιαζόμενων σκαφών αναψυχής, στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όπως ομόφωνα συμφώνησαν όλοι οι καλεσμένοι, η Ελλάδα είναι ο ιδανικότερος και ωραιότερος προορισμός στον κόσμο για διακοπές με σκάφος ή κρουαζιερόπλοιο. Δυστυχώς όμως, σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, χάνει τεράστιες ποσότητες τουριστικού συναλλάγματος, το οποίο πηγαίνει στις γειτονικές μας χώρες, επειδή η Πολιτεία όχι μόνο αδυνατεί να την αναδείξει σε νούμερο ένα προορισμό θαλάσσιου τουρισμού παγκοσμίως -όπως της αξίζει- αλλά συχνά “πολεμά” τους ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες που προσπαθούν να το κάνουν.

Ειδικά η ιδιωτική κρουαζιέρα, είναι ίσως η μοναδική μορφή τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει άμεσα τουρίστες πολύ υψηλού εισοδήματος, ενισχύοντας παράλληλα δεκάδες άλλους κλάδους (εστίαση, πολιτισμό, διασκέδαση, καταναλωτικά αγαθά κ.ά.), αλλά και τις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές, αυξάνοντας παράλληλα την απασχόληση σε μια πληθώρα ειδικοτήτων όπως ναυπηγούς, μηχανικούς, ναυτικούς, μαγείρους, ξυλουργούς, ναυλομεσίτες κ.ά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πελάτες, συνεργάτες και φίλοι του ALL4YACHTING.com απ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024