Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕτος ρεκόρ και το 2010 για την κρουαζιέρα
Οι νέες τάσεις

Ετος ρεκόρ και το 2010 για την κρουαζιέρα

Σύμφωνα με δημοφιλή σχόλια και αναφορές για το χώρο της κρουαζιέρας, αλλά και το site CruiseCritic.co.uk, ο τομέας της κρουαζιέρας παρέμεινε έντονα στο προσκήνιο το 2009, λόγω της προθυμίας των εταιρειών να μειώσουν δραστικά τις τιμές και το γεγονός ότι οι Βρετανοί αγαπούν τις καλές προσφορές. Παρόμοιες τάσεις αναμένεται να…

Σύμφωνα με δημοφιλή σχόλια και αναφορές για το χώρο της κρουαζιέρας, αλλά και το site CruiseCritic.co.uk, ο τομέας της κρουαζιέρας παρέμεινε<...> έντονα στο προσκήνιο το 2009, λόγω της προθυμίας των εταιρειών να μειώσουν δραστικά τις τιμές και το γεγονός ότι οι Βρετανοί αγαπούν τις καλές προσφορές. Παρόμοιες τάσεις αναμένεται να προσελκύσουν αριθμούς ρεκόρ και το 2010. “Καθώς η οικονομία κατέρρευσε, οι εταιρείες κρουαζιέρας υιοθέτησαν μια `ατρόμητη` στάση απέναντι στις προσφορές, πράγμα που αποδείχθηκε ακαταμάχητο”, δήλωσε η Carolyn Spencer Brown, αρχισυντάκτρια του “Cruise Critic”.

Σύμφωνα με τον Passenger Shipping Association, περισσότερα από 1,5 εκατ. άνθρωποι στη Βρετανία πήγαν κρουαζιέρα το 2009 και παρά τη δύσκολη οικονομία, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5% το 2010. Τί αναμένεται λοιπό στο χωρο το 2010;

Τι να προσέξει ο μελλοντικός επιβάτης:

  • Αξία, όχι μόνο τιμή – Οι προσφορές θα συνεχιστούν, αλλά οι εξαιρετικές προσφορές των τελευταίων μηνών θα σταματήσουν τελικά, καθώς η οικονομία βελτιώνεται. Έτσι, οι τουρίστες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να κλείσουν αμέσως όταν βλέπουν μια προσφορά, αντί να περιμένουν. Καλό είναι να ψάχνουν για δωρεάν “αναβαθμίσεις” και πιστώσεις επί του σκάφους, δωρεάν πτήσεις και άλλα προνόμια. Νέα και ανακαινισμένα πλοία συχνά περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες και ευκολίες, αυξάνοντας έτσι την αξία της κρουαζιέρας.
  • Περιζήτητα νέα πλοία – Το Norwegian Epic βρίσκεται στην κορυφή και θα κάνει το ντεμπούτο τον Ιούλιο ως το μεγαλύτερο πλοίο της NCL. Θα διαθέτει υδάτινο πάρκο, μια σειρά από εστιατόρια (αλλά όχι κύριες τραπεζαρίες), τσίρκο σόου ακροβατικών με δείπνο, πιάνο μπαρ, ένα μπαρ πάγου καμπίνες New Wave με καμπύλα τοιχώματα και ξεχωριστά λουτρά. Σίγουρα το πλοίο που αξίζει να δει κανείς το 2010. Ο ίδιος ενθουσιασμός επικρατεί και για το Queen Elizabeth της Cunard και το Azura της P&O.
  • Περισσότερα καινούργια πλοία – Τα περισσότερα από τα πλοία που ξεκινούν το 2010 είναι “αδελφά” προηγούμενων πλοίων. Τα Costa Deliziosa, Celebrity Eclipse, Nieuw Amsterdam (της Holland America), Seabourn Sojourn και Allure of the Seas (της Royal Caribbean) είναι όλα “δίδυμα” -ή σχεδόν “δίδυμα”- υφιστάμενων πλοίων (δηλαδή των Costa Luminosa, Celebrity Solstice, Eurodam της HAL, Seabourn Odyssey και Oasis of the Seas της RCI).
  • Παραστάσεις αστέρων – Καλό είναι να ψάχνει κανείς για θεματικές κρουαζιέρες που φιλοξενούν μεγάλα “ονόματα”, John Mayer, Barenaked Ladies και Lynyrd Skynyrd, αντί δευτεροκλασάτων διασημοτήτων λίστα και παρελθόντα αστέρια των σπορ. Πλέον, οι κρουαζιέρες επικεντρώνονται στις πιο νέες τάσεις και θεματικά, όπως η Twilight Cruise τον Αύγουστο του 2010.
  • Σχεδιαστικά νέες καμπίνες – Οι επιβάτες να τσεκάρουν τις καμπίνες των φετινών νέων πλοίων. Το Norwegian Epic π.χ. εγκαινιάζει το νέο concept της καμπίνας New Wave, που χαρακτηρίζεται από κυρτά τοιχώματα και μια νέα αντίληψη μπάνιου, που διαιρείται σε τρεις διαφορετικούς χώρου. Νέες καμπίνες-στούντιο, εμβαδού 100 τετρ. ποδιών, προσφέρουν χαρούμενη διάθεση και πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό σαλόνι δύο επιπέδων, ενώ οι καμπίνες spa δημιουργούν νέα δεδομένα με την τοποθέτηση δινών νερού μέσα στο δωμάτιο, σε οκτώ από τις καμπίνες. Το Azura της P&O θα έχει 18 μονές καμπίνες (πρώτη φορά σε κρουαζιέρα) και ένα ζευγάρι μεγάλων σουιτών, ιδανικό για οικογένειες ή παρέες.
  • Συμβουλές – Μη δημοφιλής σε πολλά κρουαζιερόπλοια Ηνωμένου Βασιλείου, η πολιτική φιλοδωρημάτων -που συχνά περιλαμβάνει υποχρεωτικά φιλοδωρήματα- αλλάζει. Η Royal Caribbean επανεξετάζει την πολιτική της και η P&O Australia πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αρχής γενομένης απο τις αναχωρήσεις του Οκτωβρίου του 2010, τα φιλοδωρήματα δε θα προστίθονται αυτόματα στους λογαριασμούς των επιβατών, αφήνοντας μόνο στους επισκέπτες τη διακριτική ευχέρεια ενός φιλοδωρήματος -ή μη. Όσον αφορά στην πολυτέλεια, το Azamara καταργεί τα φιλοδωρήματα για την καθαριότητα των καμπινών και στο δείπνο, στο πλαίσιο της πολιτικής της.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024