Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύντομα θα αρχίσουν να έρχονται οι Κινέζοι τουρίστες

Σύντομα θα αρχίσουν να έρχονται οι Κινέζοι τουρίστες

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος με αντιπροσωπεία κυβερνητικών και οικονομικών στελεχών της Κίνας φαίνεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ελλάδα θα είναι […]

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος με αντιπροσωπεία κυβερνητικών και οικονομικών στελεχών<...> της Κίνας φαίνεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προορισμού ομαδικού τουρισμού από την Κίνα.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία επεσήμανε το ενδιαφέρον για αεροπορική σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα, η οποία θα συμβάλει άμεσα στην εξασφάλιση του τουριστικού ρεύματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι η διευθέτηση ζητημάτων που έχουν σχέση με την έκδοση βίζας, θα ενισχύσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), δέκα έως δώδεκα εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες, υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό, ενώ οι προβλέψεις για το 2020 κάνουν λόγο ότι ο αριθμός θα ανέβει στα 100-120 εκατ. τουρίστες.

Από την πλευρά των Κινέζων επισημάνθηκε ότι το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα τους, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό και τους ενδιαφέρει άμεσα η προσέλκυση επενδύσεων, τόσο στον τουρισμό όσο και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Για το υπό ίδρυση γραφείο τουρισμού στην Κίνα πρότειναν να εγκατασταθεί στο Πεκίνο.

Στην αντιπροσωπεία των Κινέζων επισήμων που συναντήθηκε με τον κ. Γεργακόπουλο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο Κυβερνήτης της επαρχίας Yangling κ. Li Dafang, η αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής κ. Yan Xiao Mei, ο πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας κ. Bui Ahong και ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου κ. Wang Huayong.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024