Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΈρευνα Mintel: Οι Άγγλοι τουρίστες προτιμούν να αγοράζουν μέσω του τουριστικού πράκτορα

Έρευνα Mintel: Οι Άγγλοι τουρίστες προτιμούν να αγοράζουν μέσω του τουριστικού πράκτορα

Παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το δεύτερο σε σειρά αγαθό που πουλάει μέσω του Internet στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στους πέντε Βρετανούς δηλώνουν ότι προτιμούν […]

Παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το δεύτερο σε σειρά αγαθό που πουλάει μέσω του Internet στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στους πέντε Βρετανούς δηλώνουν<...> ότι προτιμούν να αγοράζουν τις διακοπές τους μέσω κάποιου τουριστικού πράκτορα.

Οι Βρετανοί που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι προτιμούν την προσωπική εξυπηρέτηση ενός τουριστικού πράκτορα και νοιώθουν πιο μεγάλη εμπιστοσύνη. Αυτό το αποτέλεσμα κάνει τους ειδικούς αναλυτές να πιστεύουν ότι το Internet δεν θα 'κτυπήσει' στο βαθμό που αναμένεται τον κλάδο των τουριστικών πρακτόρων, απλώς θα λειτουργεί ως μέσω πληροφόρησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γυναίκες προτιμούν τους τουριστικούς πράκτορες σε μεγαλύτερο ποσοστό που φθάνει το 42%. Από τους 2.187 ερωτηθέντες μόνο το 3% είχε κάνει κράτηση τουριστικού πακέτου μέσω Internet, το 18% απάντησαν ότι έκαναν κράτηση ορισμένων υπηρεσιών που αφορούσαν τις κύριες διακοπές τους μέσω Internet, και το 8% απάντησε ότι το Internet είναι ακατάλληλο για κράτηση πακέτων διακοπών.

Από αυτούς που είχαν αγοράσει κάποια ταξιδιωτική υπηρεσία από το Internet το 31% απάντησε ότι δεν είχαν μείνει ευχαριστημένοι.

Σε μια πιο αναλυτική παρουσίαση αναφέρεται το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν αγοράσει κάποια ταξιδιωτική υπηρεσία από το Internet: Αεροπορικό εισιτήριο το 10%
Ξενοδοχείο το 6%
Πακέτο διακοπών το 3%
Τραίνο το 3%
Θέση Πάρκινγκ στο αεροδρόμιο το 3%
Ενοικίαση αυτοκινήτου το 2%
Εισιτήρια Eurotunnel το 2%
Εισιτήρια Ferry το 2%
Άλλοι είδους κατάλυμα το 2%
Θέατρο το 2%
Εισιτήριο υπεραστικού λεωφορείου το 2%
Εισιτήριο για θεματικά πάρκα το 1%
Ταξιδιωτική ασφάλεια το 1%

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024