Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα έρευνα ρίχνει φως στις προτιμήσεις Αμερικανών τουριστών

Νέα έρευνα ρίχνει φως στις προτιμήσεις Αμερικανών τουριστών

Η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικανών καθώς και το τι πραγματικά κάνουν οι Αμερικανοί σε σχέση με αυτό που θέλουν να κάνουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους αναδεικνύει νέα έρευνα […]

Η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικανών καθώς και το τι πραγματικά κάνουν οι Αμερικανοί σε σχέση με αυτό που θέλουν να κάνουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους αναδεικνύει νέα έρευνα από την Αμερικανική Ένωση Βιομηχανίας Ταξιδιών<...> (Travel Industry Association – ΤΙΑ) από κοινού με την American Express. Η Έρευνα με τίτλο “Ιδανικό Ταξίδι Διακοπών των Αμερικανών” βασίστηκε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.500 ταξιδιωτών η οποία διενεργήθηκε στο διαδίκτυο το 2006 και αποκαλύπτει συμπεριφορές ταξιδιωτών ανά τομέα αγοράς.

Όπως επισήμανε η Lisa Gregg, Αντιπρόεδρος της American Express στον τομέα ανάπτυξης αγοράς για την Βόρεια Αμερική “ενώ οι Αμερικανοί λατρεύουν ακόμη τα ταξίδια για διακοπές, η έρευνα αυτή αποκαλύπτει ότι η τουριστική βιομηχανία έχει την δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα στην αναβάθμιση των διακοπών οι οποίες αποφέρουν βιώματα στους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως ηλικίας, τύπου οικογένειας και κινήτρων”.

Η Δρα. Suzanne Cook, Ανώτατη Αντιπρόεδρος για την Έρευνα της TIA συμφώνησε λέγοντας “σε μια εποχή σχετικά μέτριας αύξησης ταξιδιών, η επικέντρωση σε συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών για διακοπές είναι περισσότερη επιτακτική από ποτέ”.

Ποιο είναι όμως το τυπικό ταξίδι διακοπών των Αμερικανών;

Περίπου 124 εκατομμύρια Αμερικάνοι έκαναν διακοπές τον περασμένο χρόνο, ποσοστό που ανέρχεται στο 55% του ενήλικου πληθυσμού με τον τυπικό ταξιδιώτη να κάνει 3 ταξίδια το χρόνο. Κατά μέσο όρο ένα νοικοκυριό ξοδεύει 1.500 δολάρια σε ένα ταξίδι διακοπών και ταξιδεύει 1.200 μίλια μακριά από το σπίτι του.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο μέσο μεταφοράς για ένα ταξίδι διακοπών. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα ταξίδι το χρόνο γίνεται με αεροπλάνο. Γενικά, οι ταξιδιώτες αυτοί πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο ταξίδια διακοπών τα οποία συμπεριλαμβάνουν διαμονή σε ξενοδοχείο, αλλά το πιο κοινό μέσο διαμονής είναι οι φίλοι ή τα σπίτια των συγγενών (24%) καθώς και τα με μέτριο κόστος ξενοδοχεία ή μοτέλ (19%).

Οι Αμερικανοί συχνά πραγματοποιούν ένα τέτοιο ταξίδι με το ταίρι τους ή άλλα σημαντικά πρόσωπα για αυτούς (62%). Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι οι πόλεις και οι αστικές περιοχές (39%), έπειτα οι μικρές πόλεις και οι αγροτικές περιοχές (26%) και οι παραλίες στους ωκεανούς (23%). Οι πιο συνήθεις δραστηριότητες τους είναι τα αξιοθέατα (51%) και τα ψώνια (51%).

Ποιο είναι όμως το ιδανικό ταξίδι διακοπών;

Η έρευνα βρήκε ότι συνολικά η ξεκούραση και η χαλάρωση καθώς και η παρέα με αυτούς που θεωρούν σημαντικούς για αυτούς είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για ένα ιδανικό ταξίδι διακοπών. Εκείνοι που ταξιδεύουν για διακοπές θα επιθυμούσαν να το κάνουν αυτό μέσω αεροπλάνου και μέσω πλοίου και χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη, θα ήθελαν να διπλασιάσουν το χρόνο παραμονής των κατά μέσω όρων ταξιδιών τους.

Ενώ η κατανάλωση χρόνου με την οικογένεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα ταξίδια αναψυχής, προς το παρόν αυτό αποτελεί την πιο σημαντική ανάγκη για ένα ταξιδιώτη διακοπών. Στοιχεία όπως η ελευθερία, η απόδραση και περισσότερος χρόνος με το ταίρι τους ικανοποιούνται λιγότερο.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες διακοπών οι ιδανικοί προορισμοί για διακοπές είναι εκείνοι που προσφέρουν μια εύκολη ταξιδιωτική εμπειρία, αίσθηση διασκέδασης και περιπέτειας καθώς και αίσθηση του τόπου που επισκέπτονται.

Ποια είναι τα εμπόδια για ένα ιδανικό ταξίδι διακοπών;

Αν και σχεδόν οι 9 στους 10 ταξιδιώτες είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το τελευταίο τους ταξίδι, λιγότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι το τελευταίο τους ταξίδι ήταν κοντά σε αυτό που αποκαλούν ιδανικό. Πάνω από το ένα τέταρτο δηλώνει ότι το ταξίδι τους δεν ήταν κοντά στο ιδανικό.

Τα χρήματα αποτελούν ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη των ιδανικών διακοπών, αλλά η οικογένεια και υποχρεώσεις από την εργασία τους βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο για την ικανοποίηση ενός ταξιδιού για διακοπές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024