Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςWTM Global Travel Report 2015: τα ταξίδια συνεχίζουν να ανθούν σε παγκόσμιο επίπεδο
Τουριστικές τάσεις

WTM Global Travel Report 2015: τα ταξίδια συνεχίζουν να ανθούν σε παγκόσμιο επίπεδο

ΛΟΝΔΙΝΟ – WORLD TRAVEL MARKET – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Παρά τα γεωπολιτικά γεγονότα, με συγκρούσεις που πλήττουν ορισμένους προορισμούς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τη Ρωσία και την Ουκρανία, τα ταξίδια συνεχίζουν να ανθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις αφίξεις να φτάνουν πάνω από το 1,1 δισ. το 2014, αυξημένες κατά 4,3%. Για το 2015 προβλέπεται η ανάπτυξη να είναι λίγο πιο αργή, υπολογιζόμενη σε 3,7%.

ΛΟΝΔΙΝΟ – WORLD TRAVEL MARKET – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Σύμφωνα με την Global Travel Report που δόθηκε στη δημοσιότητα στα πλαίσια της φετινής World Travel Market, η οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, με αύξηση των γεωπολιτικών αναταραχών, πιθανή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, μεταβλητότητα της τιμής του πετρελαίου και κρίση στην Ευρωζώνη να είναι όλοι λόγοι βάσιμης ανησυχίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει παγκόσμια αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2% για το 2015, με τις προηγμένες οικονομίες να εμφανίζουν βελτιωμένη προοπτική, με μεγαλύτερη όμως επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.

Η συνήθως ισχυρή κινεζική οικονομία έχει και αυτή πρόσφατα ταλανιστεί, αντιμετωπίζοντας έντονες χρηματιστηριακές πιέσεις στα τέλη του καλοκαιριού του 2015, προκαλώντας ανησυχίες για ανώμαλη “προσγείωση”.

Γεωπολιτικά γεγονότα επηρεάζει περαιτέρω τις οικονομικές επιδόσεις, με συγκρούσεις που πλήττουν ορισμένους προορισμούς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Παρ’όλα αυτά, τα ταξίδια συνεχίζουν να ανθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις αφίξεις να φτάνουν πάνω από το 1,1 δισ. το 2014, αυξημένες κατά 4,3%. Για το 2015 προβλέπεται η ανάπτυξη να είναι λίγο πιο αργή, υπολογιζόμενη σε 3,7%.

Οι τουριστικές δαπάνες αυξάνονται επίσης, με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού να εμφανίζει την ταχύτερη αύξηση των εισερχόμενων τουριστικών δαπανών τα επόμενη πενταετία.

Το “κανάλι” κράτησων μέσω κινητών έχει γίνει πλέον η επικρατούσα τάση, αντιπροσωπεύοντας περίπου τζίρο 96 δισ. δολ. από τις ταξιδιωτικές πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014.

Τέλος, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση, ο κινεζικός εξερχόμενος τουρισμός βρίσκεται ακόμα σε άνοδο, ξεπερνώντας τα 84 εκατομμύρια το 2014, με αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων για υπερπόντια ταξίδια.

2015 WTM Global Trends Report

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024