Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕ.Ε: Προς άρση της βίζας για Βοσνία–Ερζεγοβίνη και Αλβανία
Ενεκρίθηκαν τα σχέδια για την άρση της βίζας για τις δύο χώρες

Ε.Ε: Προς άρση της βίζας για Βοσνία–Ερζεγοβίνη και Αλβανία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τα σχέδια για άρση της υποχρέωσης, για τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας, να υπόκεινται σε θεώρηση εισόδου (βίζα) για ταξίδια στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής […]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τα σχέδια για άρση της υποχρέωσης, για τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας, να υπόκεινται σε θεώρηση εισόδου<...> (βίζα) για ταξίδια στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η άρση της βίζας εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ προκειμένου να προωθήσει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που δοκιμάστηκε επί χρόνια από εθνοτικές διαμάχες και να ενισχύσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Η σημερινή εξέλιξη εκτιμάται, επίσης, πως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου προς την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σβεν Αλκαλάι, εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εγκριθεί και από το συμβούλιο υπουργών, τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε οι πολίτες της Βοσνίας να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για “απόφαση-ορόσημο” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ. “Η 7η Οκτωβρίου θα χαραχτεί στη μνήμη της χώρας μας ως το πλέον καταπληκτικό γεγονός στο μακρύ ταξίδι, αιώνων, προς την Ευρώπη και ως το μεγαλύτερο γεγονός μετά την πτώση της δικτατορίας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε ακόμη ότι, η απόφαση αυτή αποτελεί την ισχυρότερη ψήφο εμπιστοσύνης “του ναού της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”, όπως χαρακτήρισε το Ευρωκοινοβούλιο, στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η αλβανική κυβέρνηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024