Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕπιδοτήσεις αναβάθμισης και ανακαίνισης καταλυμάτων στα Δωδεκάνησα

Επιδοτήσεις αναβάθμισης και ανακαίνισης καταλυμάτων στα Δωδεκάνησα

Μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των Δωδεκανήσιων επιχειρηματιών για αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταλυμάτων τους μέσωτης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης καταλυμάτων φάνηκε […]

Μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των Δωδεκανήσιων επιχειρηματιών για αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταλυμάτων τους μέσω<...>της συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης καταλυμάτων φάνηκε ήδη από την ανταπόκριση του κοινού στις ενέργειες ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Δ.ΕΤ.Α.Π. τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ημερίδες ενημέρωσης που οργανώθηκαν σε συνεργασία με τους Δήμους Λινδίων, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Αφάντου και Πεταλούδων, ξεπέρασε τα 300 άτομα ενώ στις ημερίδες επιχειρηματικότητας που υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου στα νησιά Λέρο, Κάλυμνο, Σύμη και Κάρπαθο ο αριθμός αυτός έφτασε τα 200 άτομα. Την ίδια απήχηση είχε και η αποστολή επιστολών με ενημερωτικό υλικό αναφορικά με το πρόγραμμα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων της Δωδεκανήσου. Ο αριθμός των επιστολών ανήλθε στις 950.

Οι παραπάνω ενέργειες δικαιολογούν απόλυτα το γεγονός ότι μέχρι τις 8 Μαΐου 2006 στο Τμήμα Επενδυτικών Προγραμμάτων της Δ.ΕΤ.Α.Π είχαν κατατεθεί 41 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,9 δις ευρώ επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και εστιατορίων. Το τελευταίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα εν λόγω προγράμματα αποτελούν την τελευταία ευκαιρία χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα”του Υπουργείου Ανάπτυξης δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για αισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με τον αριθμό των προτάσεων που πρόκειται να κατατεθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, καθώς έχει ήδη επιτευχθεί το 41% του στόχου που είχε τεθεί. Συγκεκριμένα, στόχος της Δ.ΕΤ.Α.Π ήταν ο αριθμός των επενδυτικών προτάσεων που θα κατατεθούν μέχρι τη καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων να ανέλθει στις 100. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγουν στις 30 Ιουνίου 2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024