Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΣτους οργανισμούς λιμένων η εκτέλεση έργων τουριστικού λιμένα

Στους οργανισμούς λιμένων η εκτέλεση έργων τουριστικού λιμένα

Στον οικείο οργανισμό λιμένα με σκοπό την ενιαία εκτέλεση και διαχείριση των προβλεπόμενων έργων θα μπορεί να παραχωρείται η παράκτια και θαλάσσια περιοχή που προορίζεται για τη δημιουργία τουριστικού λιμένα. […]

Στον οικείο οργανισμό λιμένα με σκοπό την ενιαία εκτέλεση και διαχείριση των προβλεπόμενων έργων θα μπορεί να παραχωρείται η παράκτια και θαλάσσια περιοχή<...> που προορίζεται για τη δημιουργία τουριστικού λιμένα. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, με τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Εμπορικής ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Με τη διάταξη αυτή επιχειρείται η ενιαία αξιοποίηση των χώρων των τουριστικών λιμένων, που γειτνιάζουν με λιμένες που υπάγονται στην αρμοδιότητα των οικείων Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση του θαλασσίου μετώπου με την ενιαία εκτέλεση έργων. Τα έργα αυτά δύναται να χρηματοδοτηθούν από το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο των 3 δισ. ευρώ που έχει συναφθεί μεταξύ του ΥΕΝ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024