Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαινιάστηκε το νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκαινιάστηκε το νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα

Τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα, πραγματοποίησε χθες η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά η οποία στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ και στην συνέχεια με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού…

Τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα, πραγματοποίησε χθες η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά η οποία στη συνέχεια<...> συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ και στην συνέχεια με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Vladimir Strzhalkovsky.

Κατά την τελετή εγκαινίων του νέου γραφείου του ΕΟΤ, στα οποία παραβρέθηκε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τουρισμού της Ρωσίας κ. Νατέλια Σενγκέλια, η κ. Πετραλιά στην ομιλία της ανέφερε ότι «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας για την προβολή της Ελλάδας σ’ αυτή την ιστορική και μεγάλη χώρα. Τα εγκαίνια σηματοδοτούν μια αλλαγή στη φιλοσοφία μας για τον τομέα του τουρισμού. Υιοθετούμε μια νέα τουριστική στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας και μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική για τη χώρα μας, μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, μέσα από θεσμικές και νομικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την επενδυτική δραστηριότητα, μέσα από τη διαφημιστική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σ’ όλο τον κόσμο».

Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για τη διαφήμιση έχει ολοκληρωθεί και τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί η νέα διαφημιστική εκστρατεία στην Ρωσία ενώ πρόσθεσε ότι «ενισχύουμε το παραδοσιακό μας προϊόν που αφορά τον ήλιο και τη θάλασσα και το εμπλουτίζουμε με νέες μορφές τουρισμού, όπως ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο αγροτουρισμός. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προβάλλει όλες τις μορφές του τουρισμού στην πιο ελκυστική τους εκδοχή, εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες της, 12μήνες το χρόνο, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και ασφάλεια».

Παράλληλα επισήμανε ότι «μέσα απ’ τη νέα μας συνεργασία, την οποία εγκαινιάζουμε σήμερα, παράλληλα με τα νέα γραφεία μας, τον επόμενο χρόνο, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, ακόμα περισσότεροι Ρώσοι θα επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά και ακόμα περισσότεροι Έλληνες θα επισκεφθούν τη Ρωσία. Το γραφείο μας ανανεώνεται και ενισχύεται και σε έμψυχο δυναμικό».

Ο κ. Ζαβιτσάνος στη θέση του διευθυντή του γραφείου στη Ρωσία

Παράλληλα ύστερα από μακρά περίόδο που το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία παρέμενε ακέφαλο, η υπουργός ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα ο νέος διευθυντής κ. Περικλής Ζαβιτσάνος, «ένας άνθρωπος που αγαπάει τον ρωσικό λαό, μιλάει τη ρωσική γλώσσα και έχει σπουδάσει στη Ρωσία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ευχαρίστησε τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ρωσία κ. Ηλία Κλη και τον γενικό πρόξενο κ. Οικονομίδη , καθώς και την αναπληρώτρια διευθύντρια της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Νατέλα Σενγκέλια.

Από την πλευρά της η κ. Νατάσα Σενγκέλια εξέφρασε την ικανοποίηση της στην κ. Πετραλιά για την ταχύτατη ανταπόκριση της στην διακρατική συμφωνία τουριστικής συνεργασίας επισημαίνοντας ότι «Αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι υπάρχουν σοβαρά σχέδια και σοβαρές προθέσεις συνεργασίας με δεδομένο ότι, η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε στα 200.000 άτομα».

Επίσης η κ. Σενγκέλια ανέφερε ότι «Είμαστε έτοιμοι για ευρεία συνεργασία στο πεδίο της διοργάνωσης εκθέσεων, στο διαφημιστικό και ενημερωτικό τομέα και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε αδιάλειπτα όλες τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, ως προς την προώθηση της Ελλάδας στη ρωσική αγορά. Πιστεύω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι η πραγματική μας συνεργασία ξεκινά με τα εγκαίνια των νέων Γραφείων ΕΟΤ».

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Μόσχας

Με τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ συναντήθηκε η κυρία Πετραλιά η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα με Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, υποψήφιους επενδυτές και φορείς του τουρισμού και ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα έχει σημαντική παρουσία σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στην Ρωσία».

Επίσης συζήτησε μαζί του για την δημιουργία Ελληνικού Οίκου για τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη στην Μόσχα και επισήμανε ότι από κοινού με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη αντιμετωπίζουν τα διάφορα νομοθετικά ζητήματα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σχετικά με την διαδικασία έκδοσης βίζας η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε στον κ. Λουσκώφ ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στις Βρυξέλλες για μία προσπάθεια φιλελευθεροποίησης της έκδοσης βίζας και πρόσθεσε ότι ήδη στο Προξενείο Μόσχας εκδίδονται περίπου 1.800 βίζες την ημέρα.

Επίσης συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τουριστικά συνέδρια στην Αθήνα και την Μόσχα, ενώ η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «Ρώσοι μαθητές μπορούν να φιλοξενηθούν στις ελληνικές σχολές τουριστικής εκπαίδευσης και να οργανωθούν από κοινού τουριστικά σεμινάρια».

Συνάντηση με τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας της Ρωσίας

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και του κ. Vladimir Strzhalkovsky αφορούσαν την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, την διαδικασία χορήγησης βίζας, την ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού καθώς και την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς την Ρωσία στον τομέα των τουριστικών και αθλητικών υποδομών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024