Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίθεση αυτοκτονίας στο ισραηλινό τουριστικό θέρετρο Eilat

Επίθεση αυτοκτονίας στο ισραηλινό τουριστικό θέρετρο Eilat

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο ισρηλινό τουριστικό θέρετρο Eilat της Ερυθράς Θάλασσας, όταν Παλαιστίνιος εισέβαλε σε αρτοποιείο της περιοχής και ανατινάχθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστηςείτε κουβαλούσε […]

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο ισρηλινό τουριστικό θέρετρο Eilat της Ερυθράς Θάλασσας, όταν Παλαιστίνιος εισέβαλε σε αρτοποιείο της περιοχής και ανατινάχθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης<...>είτε κουβαλούσε τσάντα με εκρηκτικά, είτε φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Από την επίθεση, νεκρός βρέθηκε ο δράστης και άλλα τρία άτομα, ενώ τραυματισμούς φέρουν άλλα επτά άτομα.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, που αποτελεί την πρώτη με στόχο το Ισραήλ από τον Απρίλιο, ανέλαβαν τρεις παλαιστινιακές οργανώσεις: η Ισλαμική Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά και ο Στρατός των Πιστών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περσινό Απρίλιο, καμικάζι ανατινάχθηκε στον παλιό κεντρικό σταθμό των λεωφορείων του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει τότε η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024