Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ νέος πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα αναζητά τουριστική συνεργασία των δύο χωρών

Ο νέος πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα αναζητά τουριστική συνεργασία των δύο χωρών

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου που έγινε προ ημερών ο νέος πρέσβης της Κίνας κ. Τιάν Σουετζούν τόνισε ότι η τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών […]

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου που έγινε προ ημερών ο νέος πρέσβης της Κίνας κ. Τιάν Σουετζούν τόνισε ότι<...> η τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο γ.γ. Ενημέρωσης κ. Λειβαδάς, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καλογερόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. Τουρισμού κ. Δημ. Γεωργακόπουλος, εκπρόσωπος του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ο τέως Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλης, η επιτετραμένη της κινεζικής πρεσβείας κ. Σιε Μιν, και η μορφωτική ακόλουθος κ. Τζοου Μείφεν, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ποταμίανος, ο αντιπρόεδρος κ. Μάριος Τριβιζάς, και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες.

Στην ομιλία της η α’ αντιπρόεδρος κ. Α. Ματιάτου ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας τονίζοντας ότι η Κινεζική πρωτοχρονιά φέτος είναι στις 9 Φεβρουαρίου και μπαίνουμε στο έτος του πετεινού. Επίσης, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συνδέσμου που βοηθούν στην ανάπτυξη βαθυτέρων δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, της Κίνας και της Ελλάδας, και τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα γίνουν στο Πεκίνο το 2008 αποτελούν το φωτεινότερο σημείο επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών.

Ο κ. Μάριος Τριβιζάς σχολίασε το γεγονός ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια λύση για το θέμα της χορήγησης της βίζας, διότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των Κινέζων για να επισκεφθούν τη χώρας μας. Όμως όπως είναι γνωστό το θέμα της δυσκολίας της βίζας αποτελεί μια τροχοπέδη, η οποία είναι σε βάρος των τουριστικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Ο νέος πρέσβης της Κίνας στην χώρας μας είπε στο TravelDailyNews ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα κλάδο για τον οποίο ενδιαφέρεται προσωπικά, και πιστεύει ότι οι Κινέζοι τουρίστες έχουν μεγάλη θέληση για να επισκεφθούν τη χώρα μας, ιδίως αυτή τη χρονική περίοδο που συμπίπτει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και κατόπιν στο Πεκίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024