Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΟΤ: Οι ηγέτες του τουρισμού ζητούν διεθνείς πολιτικές υποστήριξης
World Travel Market

ΠΟΤ: Οι ηγέτες του τουρισμού ζητούν διεθνείς πολιτικές υποστήριξης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ: Περίπου 80 υπουργοί Τουρισμού στη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO ζήτησαν την υιοθέτηση διεθνών πολιτικών που να υποστηρίζουν την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Οι υπουργοί υπενθύμισαν ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους κορυφαίους…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ: Περίπου 80 υπουργοί Τουρισμού στη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών του Παγκόσμιου Οργανισμού<...> Τουρισμού – UNWTO ζήτησαν την υιοθέτηση διεθνών πολιτικών που να υποστηρίζουν την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Οι υπουργοί υπενθύμισαν ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους κορυφαίους τομείς-δημιουργούς θέσεων εργασίας στον κόσμο και μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ανάκτηση και τη μετάβαση προς την Πράσινη Οικονομία. Καθώς η παγκόσμια οικονομία ακόμα αγώνίζεται ανα ανακάμψει, οι κυβερνήσεις κλήθηκαν να μην επιβάλουν επιπλέον επιβαρύνσεις (όπως φορολογικά μέτρα) στην τουριστική βιομηχανία και να διατηρήσουν πολιτικές προώθησης για τη στήριξη του τουρισμού, καθώς αυτές με τη σειρά τους θα συμβάλουν στην αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Andrew Mitchell, ανώτερος σύμβουλος The Prince`s Rainforest Project and Director of the Global Canopy Programme (φωτογραφία).

Στο πλαίσια της “Χάρτας για την Ανάκαμψη” που έχει συντάξει ο ΠΟΤ, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, κ. Taleb Rifai, τόνισε ότι “οι φορείς του τουρισμού πρέπει να εργαστούν μαζί, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι ηγέτες του κόσμου. Οφείλουμε να προχωρήσουμε στο πνεύμα της παγκόσμιας συνεργασίας”.

Η Χάρτα τονίζει τη συμβολή του τουρισμού στις συνεχιζόμενες διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τοποθετεί τον τουρισμό ως το πρωταρχικό μέσο για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την οικονομική ανάκαμψη και τη μετάβαση στη λεγόμενη Πράσινη Οικονομία.

“Ο τουρισμός πρέπει να `κερδίσει` τη θέση του στις εθνικές και διεθνείς πολιτικές ατζέντες. Η (τουριστική) βιομηχανία μας μπορεί να οικοδομήσει αποτελεσματικές και μακρόχρονες `γέφυρες` μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να αποτελέσει μια αξιόπιστη πηγή απασχόλησης και, ως μια παγκόσμια βιομηχανία, να συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και στη μείωση της φτώχειας”, πρόσθεσε ο κ. Rifai.

“Αθέμιτοι” τρόποι φορολόγησης θέτει σε κίνδυνο τουρισμό και οικονομική ανάκαμψη
Οι υπουργοί Τουρισμού τόνισαν απαιτούνται δράσεις για να δώσουν ώθηση στο εμπόριο, νααπλοποιήσουν τη νομοθεσία, να βοηθήσουν στην κατασκευή υποδομών και να ορθολογικοποιήσουν τους φόρους. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η πρόσφατη βρετανική απόφαση UK Air Passengers Duty, η οποία θα αυξήσει σημαντικά, από 1ης Νοεμβρίου, τα τέλη που πληρώνουν οι τουρίστες εκτός Ην. Βασίλειου.

“Η φορολογία αυτή κάνει διακρίσεις, δεν αποτελεί περιβαλλοντικό, αλλά αναπτυξιακό φόρο, που αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία του τουρισμού τόσο στις αναπτυσσόμενες χώρες, όσο και στην ίδια τη Βρετανία. Η απόφαση αυτή έρχεται σε λάθος χρόνο και στέλνει το λάθος μήνυμα, ειδικά από μια χώρα που επιθυμεί να συμβάλει στην παγκόσμια ανάπτυξη”, δήλωσε ο κ. Rifai, επαναλαμβάνοντας τη διαδεδομένη ανησυχία των παρόντων υπουργών, των αντιπροσωπειών και των εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024