Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒύθιση αιγυπτιακού κρουαζιερόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα

Βύθιση αιγυπτιακού κρουαζιερόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα

Αιγυπτιακό κρουαζιερόπλοιο, της εταιρίας `El Salam Maritime Company`, που φέρει την ονομασία `al-Salam Boccaccio 98`, βυθίστηκε από φωτιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, την Παρασκευή,3 Φεβρουαρίου 2006, στην […]

Αιγυπτιακό κρουαζιερόπλοιο, της εταιρίας `El Salam Maritime Company`, που φέρει την ονομασία `al-Salam Boccaccio 98`, βυθίστηκε από φωτιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, την Παρασκευή,<...>3 Φεβρουαρίου 2006, στην Ερυθρά Θάλασσα. Το πλοίο, που μετέφερε 1.414 επιβάτες και εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι της Σαουδικής Αραβίας προς το αιγυπτιακό λιμάνι της Σαφάγκα στην Ερυθρά Θάλασσα, είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ των λιμενικών αρχών από το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μετέδωσε το CNN, οι περισσότεροι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ήταν Αιγύπτιοι εργάτες, που επέστρεφαν από προσκύνημα στη Μέκκα. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα άσχημες, ενώ όπως επισημάνθηκε η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας έχει μεγάλη κίνηση πλοίων, λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στο Κανάλι του Σουέζ.

Η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών ήταν άμεση στην αποστολή βοήθειας, ενώ όπως ανέφεραν πιλότοι των ελικοπτέρων, που προσέγγισαν την περιοχή είδαν πτώματα και σωσίβιες λέμβους να αιωρούνται στη θάλασσα, χωρίς να δώσουν περαιτέρω στοιχεία στη δημοσιότητα. Όσον αφορά στον αριθμό των επιζώντων, ορισμένες πληροφορίες από τον διεθνή τύπο, κάνουν λόγο για 460 επιζώντες μέχρι εχθές το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το αδελφό πλοίο, `Al Salam 95`, βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από σύγκρουσή του με κυπριακό εμπορικό πλοίο και τότε σχεδόν το σύνολο των επιβατών είχε διασωθεί. ‘Αλλο ένα πλοίο της ίδια εταιρίας, το ‘Al Salam Petrarca 90’ είχε βυθιστεί στην ίδια διαδρομή πάλι από εκδήλωση πυρκαγιάς στις 22 Ιουνίου 2002 με έναν νεκρό και 10 τραυματίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024