Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΖευγάρι Λιβανοκινέζων προωθεί τη φιλία και τον τουρισμό μεταξύ δύο χωρών
Προορισμός

Ζευγάρι Λιβανοκινέζων προωθεί τη φιλία και τον τουρισμό μεταξύ δύο χωρών

Η σύζυγος, Zhao Ying, ήλθε πρόσφατα σε επαφή με τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιορδανίας για μια οργανωμένη περιήγηση, ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν διάφορες χώρες της περιοχής, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Συρία, η Σαουδική Αραβία και άλλες.

Καθώς ο Λίβανος και η Κίνα γιορτάζουν την 50ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων, ο Λιβανέζος Edmond Ibrahim και η Κινέζα σύζυγός του Zhao Ying γιορτάζουν επίσης την 20ή επέτειο του γάμου τους.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οδηγούμενος από το ενδιαφέρον του για τις φυσικές θεραπείες και τη vigan συνήθεια του από την πρώιμη παιδική του ηλικία, ο Edmond πήγε στην Κίνα, όπου είχε την ευκαιρία να μάθει την κινεζική γλώσσα και ειδικεύτηκε στην κινεζική ιατρική. “Με ιστορία χιλιάδων ετών, η κινεζική ιατρική είναι ένα ιατρικό σύστημα που ενσωματώνει το φιλοσοφικό μείγμα του Βουδισμού, του Ταοϊσμού και του Κομφουκιανισμού, όπου μπορεί κανείς να βρει διαφορετικά είδη πολιτισμού”, είπε ο Edmond Ibrahim στο Xinhua.

Το ζευγάρι πιστεύει ότι το πάθος τους να μαθαίνουν ο ένας την κουλτούρα του άλλου έχει συμβάλει στην προσωπική τους ανάπτυξη.

“Ο Edmond με βοηθά να κατανοήσω τον πολιτισμό μου ακόμα καλύτερα και να εμβαθύνω στις ρίζες της ζωής και της ευτυχίας”, είπε η Zhao στο Xinhua, λέγοντας ότι οι γνήσιες οικογενειακές αξίες του συζύγου της βάθυναν την προσκόλλησή της στον Λίβανο. “Οι οικογενειακοί δεσμοί και οι προσωπικές σχέσεις εκτιμώνται ιδιαίτερα τόσο στην Κίνα όσο και στον Λίβανο”, πρόσθεσε.

Η αγάπη του Edmond για την οικογένειά του, η φροντίδα του για τους ασθενείς και η αφοσίωσή του στις σπουδές καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στην Κίνα είναι τόσο ελκυστικά για την Zhao που έχουν βαθύνει την αγάπη της γι’αυτόν.

“Η κινεζική ιατρική δεν είναι μια εύκολη κατεύθυνση, που απαιτεί από τον μαθητή να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μελετήσει, να αναλύσει και να εξασκηθεί, αλλά ο Edmond κατάφερε με επιτυχία να την κατακτήσει. Πιστεύω ότι είναι μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο οι Λιβανέζοι παρατηρούν τον κόσμο και απορροφούν τα πολύτιμα στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες”, είπε.

Η νεαρή σύζυγος εκτιμά τους Λιβανέζους που έχουν υπομείνει διαφορετικές οδυνηρές κρίσεις αλλά πάντα κατάφερναν να επιβιώσουν και να ανέβουν ακόμα πιο δυνατοί.

“Περνώντας από πολλές συγκρούσεις και πολέμους, οι Λιβανέζοι εξακολουθούν να στέκονται ενωμένοι και δεν τα παρατάνε ποτέ… Είμαι έκπληκτη με το πώς η Βηρυτός καταστράφηκε από σεισμούς και το τσουνάμι, αλλά ξαναχτίστηκε έξι φορές σε όλη την ιστορία”, είπε.

Για τον Edmond, η ισχυρή προσκόλληση του κινεζικού λαού με τη γη του τον εξέπληξε επίσης.

“Η ισχυρή διαχείριση και η διαφάνεια στη διακυβέρνηση της Κίνας με εντυπωσίασε πολύ. Μόνο όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι και μοιράζονται τον ίδιο αναπτυξιακό στόχο μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και ευκολότερα. Γι’αυτό η Κίνα, μια χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, έχει καλή διαχείριση από όλες τις απόψεις”, είπε.

Έχοντας μείνει στον Λίβανο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Zhao γνώρισε την εξέλιξη των διμερών δεσμών. Για να ενδυναμώσει καλύτερα τις ανταλλαγές μεταξύ των ανθρώπων των δύο χωρών, ίδρυσε την China Arab Association for Promoting Cultural and Commercial Exchange το 2008, όταν δέχθηκε κινέζους εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων για την προώθηση του τουρισμού στον Λίβανο.

Εξάλλου, η Zhao ήταν μάρτυρας της ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφούκιου στον Λίβανο το 2006 και έχει ενεργήσει ως μέλος της ομάδας διαχείρισης για τέσσερα χρόνια.

Για χρόνια, συνέχιζε να δημοσιεύει άρθρα μέσω των κινεζικών μέσων ενημέρωσης και προώθησε τον Λίβανο ως έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή. “Χωρίς την προώθηση της πλούσιας ιστορίας και των υπέροχων τουριστικών αξιοθέατων, οι Κινέζοι θα πίστευαν ότι ο Λίβανος έχει μόνο πολέμους και απεργίες”, είπε.

Η Zhao ήλθε πρόσφατα σε επαφή με τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιορδανίας για μια οργανωμένη περιήγηση, ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν διάφορες χώρες της περιοχής, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Συρία, η Σαουδική Αραβία και άλλες.

Από το 2018, οι λιβανικές εταιρείες συμμετείχαν στην China International Import Expo, είπε, και στην έκθεση 2019, με περίπτερο, και βοήθησε τους Λιβανέζους συμμετέχοντες να προωθήσουν τα προϊόντα τους, όπως κρασί, σοκολάτες, σαπούνια και άλλα είδη.

Όσο για τον Edmond, το βραχυπρόθεσμο σχέδιό του είναι να ενθαρρύνει τους Λιβανέζους παραγωγούς φαρμάκων να αναζητήσουν υποστήριξη από τους Κινέζους ομολόγους τους για την παραγωγή φυσικών φαρμάκων. “Ο Λίβανος θα εξάγει τότε τα φυσικά του φάρμακα στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο”, είπε.

Μετά τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, το ζευγάρι οργάνωσε φιλανθρωπικές δραστηριότητες συγκεντρώνοντας χρήματα από την κινεζική κοινότητα και μοιράζοντας αγαθά και τρόφιμα στις οικογένειες της περιοχής.

Η Κίνα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τον Λίβανο σε διάφορα είδη βιομηχανικής ανάπτυξης, ανασυγκρότησης υποδομών και υλοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είπε ο Edmond.

“Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε όποιον πιστεύει και εκτιμά τη μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών”, είπε. “Είναι η μοίρα μας να ερωτευτούμε πριν από χρόνια, αλλά είναι επίσης η μοίρα και η ένδοξη αποστολή μας να ενισχύσουμε τη φιλία των δύο κοινοτήτων”, κατέληξε ο Edmond.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024