Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοικτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας προς Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

Ανοικτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας προς Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

Παράπονα για τις ανακλήσεις των σημάτων λειτουργίας των ξενοδοχείων θέτει στην ανοικτή της επιστολή η Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κυρίως γιατί πολλές από αυτές γίνονται όχι για ουσιαστικές παραβλέψεις αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους.

Παραθέτουμε την ανοικτή επιστολή όπως εστάλει στα ΜΜΕ και στον Υπουργό.

Κύριε Υπουργέ,

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας να θέσετε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Τουρισμός υπαίθρου – τροποποίηση της νομοθεσίας για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων και προσθήκη νέων διατάξεων – λειτουργική αδειοδότηση τουριστικών καταλυμάτων», με στόχο το νομοσχέδιο να ψηφιστεί εντός της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της αδειοδότησης των τουριστικών καταλυμάτων, σας παρακαλούμε να δώσετε μια λύση ΤΩΡΑ ώστε να πάψουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα ξενοδοχειακά καταλύματα υπό το καθεστώς της παρανομίας. Αυτό οφείλεται εν γένει στην ανάκληση των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΤ λόγω μη έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας. Οι Περιβαλλοντικοί Όροι λειτουργίας έχουν δυο βασικά σημεία που εμποδίζουνε την έγκριση τους: 1) γραφειοκρατία 2) οδικοί κόμβοι σύνδεσης. Το ζήτημα των οδικών κόμβων σύνδεσης απαιτεί νομοθετική ρύθμιση.

Κύριε Υπουργέ,

Για την έγκριση μιας περιβαλλοντικής μελέτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν τη συγκέντρωση πολλών στοιχείων, τα οποία είτε είναι χρονοβόρα στη συγκέντρωση τους (π.χ. χορήγηση γνωμοδότησης για τη λειτουργία γεώτρησης από τη διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας) είτε διαπιστώνεται η αδυναμία ανταπόκρισης του ιδιοκτήτη της μονάδας, λόγω μορφολογίας της περιοχής (π.χ. δημιουργία οδικών κόμβων σύνδεσης σε περιοχές του Πηλίου και της Σκιάθου). Παράλληλα διαπιστώνεται η αδυναμία των υπηρεσιών των Τμημάτων Περιβάλλοντος να διαχειριστούν τον όγκο των μελετών που έχουν κατατεθεί για αξιολόγηση και έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε και δεν στηρίζουμε την μη ανάκληση σήματος για θέματα πυροπροστασίας-ασφάλειας και διάθεσης λυμάτων. Υποστηρίζουμε μη ανακλήσεις σημάτων για γραφειοκρατικούς λόγους.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν αντέχουμε άλλο τα μικρά ξενοδοχεία να λειτουργούν χωρίς Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Δώστε λύση ΤΩΡΑ. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παραπάνω κρίνεται αναγκαίο να ανακλημένα σήματα να δοθούν πίσω στους ξενοδόχους και να λειτουργήσουν κανονικά τα καταλύματα τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024