Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧιλιάδες οι επισκέπτες στο Δάσος Δαδιάς το 2005

Χιλιάδες οι επισκέπτες στο Δάσος Δαδιάς το 2005

Χιλιάδες επισκέπτες δέχτηκε την χρονιά που μας πέρασε, το Δάσος της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φοράότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, και συνεπώς […]

Χιλιάδες επισκέπτες δέχτηκε την χρονιά που μας πέρασε, το Δάσος της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά<...>ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, και συνεπώς πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, το 2005 ο αριθμός των επισκεπτών στο Δάσος της Δαδιάς ξεπέρασε τους 50.000, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Δράσεων του WWF Ελλάς, κ. Κωνσταντίνος Λιαρίκος. Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι η συμβολή του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ το 1980 η περιοχή ανακηρύχτηκε προστατευόμενη και από τότε περιλαμβάνει δυο ζώνες αυστηρής προστασίας, έκτασης 72,9 τ.χλμ. καθώς και μια περιφερειακή ζώνη γύρω από αυτές με έκταση 357 τ.χλμ..

Στο Δάσος της Δαδιάς φιλοξενούνται τα 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια είδη, όπως ο βασιλαετός και ο κραυγαετός. Μάλιστα είναι από τις μοναδικές περιοχές της Ευρώπης, στην οποία συμβιώνουν τόσα διαφορετικά είδη αρπακτικών πουλιών και η μοναδική όπου ταυτόχρονα απαντώνται τα τρία από τα τέσσερα διαφορετικά είδη γυπών (μαυρόγυπας, όρνιο, ασπροπάρης) της Ευρώπης. Από όλα τα είδη που φιλοξενούνται στο Δάσος της Δαδιάς ξεχωρίζει ο μαυρόγυπας, ο οποίος διατηρεί στη Δαδιά την μοναδική αναπαραγωγική αποικία στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και μια από τις τελευταίες στην Ευρώπη. Στη Δαδιά αριθμεί 90-100 άτομα, μεταξύ των οποίων 20-22 αναπαραγωγικά ζευγάρια.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως τα τελευταία 4 χρόνια το WWF Ελλάς έχει υλοποιήσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για την μελέτη της περιοχής και την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης, αλλά και για τη διασυνοριακή δικτύωση της περιοχής με άλλες περιοχές που μοιράζονται τον οικολογικό της πλούτο, ενώ πέραν όλων των παραπάνω και μέσα από τις δράσεις επικοινωνίας του, το WWF έχει προσφέρει σημαντικά στην προώθηση της περιοχής στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024