Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςCorfu Tourathlon με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Αθλητικός τουρισμός

Corfu Tourathlon με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

To 'Corfu Tourathlon 2012' θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και του Υπουργείου Τουρισμού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η Κέρκυρα γιορτάζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων με συμμετέχοντες τους επισκέπτες του νησιού. To “Corfu Tourathlon 2012” θα διεξαχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και του Υπουργείου Τουρισμού. Απευθύνεται σε τουρίστες και Κερκυραίους και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσια γιορτή φιλοξενίας. Περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα (κολύμβηση 50μ., λιθοβολία και αγώνα δρόμου 3 χλμ.) και θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη γιορτή στην Πάνω Πλατεία με μουσική, χορό από τον Γυμναστικό Όμιλο Κέρκυρας και τον Σύλλογο “Λαοδάμας”, καθώς και προσφορά τοπικών προϊόντων.

Το Tourathlon είναι μια δεκάχρονη ιδέα του διευθυντή του ΕΟΤ Κέρκυρας Δρ. Κώστα Τσουμάνη, που ξανάφερε στο προσκήνιο με πρότασή της η Επιστημονική Εταιρία Κέρκυρας και υλοποιεί ο Οργανισμός Ionian inspires. Εδράζεται στη φιλοξενία που πρόσφερε ο βασιλιάς Αλκίνοος στον πρώτο καταγεγραμμένο ταξιδιώτη, τον Οδυσσέα, και τις γιορτές, πολιτιστικές κι αθλητικές που διοργάνωσε γι αυτόν. Το Tourathlon στηρίζει τη δύναμή του στη συμμετοχή πολλών φορέων οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο δύσκολη εποχή που περνά ο τόπος εμπνεόμενοι από τη φιλοσοφία του, που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση φιλοξενούμενου και φιλοξενούντα.

“Η βασική προσπάθεια έγινε μεσω των Tour Operator, που φέρνουν τη μεγάλη μάζα των τουριστών και διαθετουν και τα μεταφορικα μεσα”, αναφέρει στέλεχος του ΕΟΤ. “Λόγω της δυσκολίας της όλης προσπάθειας και του περιορισμένου χρόνου για την υλοποίηση, δε δόθηκε το ανάλογο βάρος στην ενημέρωση του Κερκυραίου σχετικά με τη συμμετοχή του. Το Tourathlon είναι ανοικτό και στους Κερκυραίους που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος και μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σήμερα από τις 4.15 στο Γραφειο Πληροφοριών του Δήμου, στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου (καρβουνιάρης)”.

Στις 5.15 θα γίνει μια λητή τελετή έναρξης στην Πάνω Πλατεία και αμέσως μετά θα γίνει το άθλημα της ελεύθερης κολύμβησης 50μ. στον ΝΑΟΚ. Την ίδια ώρα θα γίνει η λιθοβολία στην Κάτω Πλατεία, στο γήπεδο του κρίκετ. Στις 6 θα γίνει ο δρόμος ημιαντοχής, διάρκειας 3 χλμ. με αφετηρία την είσοδο του Π. Φρουρίου και τερματισμό την Πάνω Πλατεια.

Οι αγώνες (εκτός της λιθοβολίας που είναι μόνο για άντρες) ειναι μικτοί και σε όλους θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι. Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής σε όλους, καθώς και το μπλουζάκι των αγώνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024