Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔεν φθάνουν οι κλίνες στη Β. Ελλάδα για την ΕΧΡΟ

Δεν φθάνουν οι κλίνες στη Β. Ελλάδα για την ΕΧΡΟ

To σύστημα φιλοξενίας που θα στηρίξει την EXPO του 2008 συζήτησε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων…

To σύστημα φιλοξενίας που θα στηρίξει την EXPO του 2008 συζήτησε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους<...> των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αρ. Θωμόπουλο, Χαλκιδικής Μιχ. Αθανασόπουλο, Πιερίας Ε. Ταρασιάδη, του ΣΕΤΕ Στ. Ανδρεάδη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Γκουτάνζη.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η φέρουσα ικανότητα της ξενοδοχειακής υποδομής στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Καβάλα, Κοζάνη και τη Λάρισα, η οποία διαθέτει περίπου 60.000 κλίνες καθώς και ο τρόπος που θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε εκατομμύρια διανυκτερεύσεις κατά το τρίμηνο τις πραγματοποίησης της EXPO.

Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο κ. Πασχαλίδης το βέβαιο είναι ότι η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση και ήδη προχωρούν σημαντικές ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία, όμως, θα χρειαστούν περισσότερες κλίνες και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλη υποστήριξη.

Συζητήθηκε, ακόμα, το θέμα της διαφημιστικής προβολής, την οποία θα αναλάβουν τα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης καθώς και η γενικότερη προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικός προορισμός τα επόμενα πέντε χρόνια μέχρι την πραγματοποίηση της EXPO. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και στη Συντονιστική Επιτροπή Διεκδίκησης, στις αρχές του 2003.

Ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε ότι θεωρεί τους ξενοδόχους βασικούς πρωταγωνιστές στο εγχείρημα και εκτιμά πως το σύστημα φιλοξενίας θα παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της επίσκεψης της διοίκησης του ΒΙΕ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο. Για τον αριθμό των επισκεπτών ο ΥΜΑ-Θ απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αυτή τη στιγμή εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, επισημαίνοντας ότι αφού μελετηθεί η εμπειρία άλλων διοργανώσεων αλλά και του 2004 που αυτή τη στιγμή προετοιμάζει τα θέματα φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στις αρχές του επόμενου χρόνου θα υπάρχει ήδη μια προεργασία, η οποία θα ενταχθεί στο φάκελο υποψηφιότητας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν προβλέπεται να υπάρξουν μορφές φιλοξενίας εκτός ξενοδοχείων, ο ΥΜΑ-Θ απάντησε: “Ήδη, όπως γνωρίζετε, αυτό συζητείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας. Για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια της ξενοδοχειακής υποστήριξης, κάτι που δεν ισχύει ακόμα. Aλλωστε, αυτό το οποίο αναζητούμε αυτή τη στιγμή είναι και ο αριθμός των επισκέψεων στο πλαίσιο της ΕΧΡΟ που θα την καταστήσουν ανταποδοτική, δηλαδή οικονομικά συμφέρουσα. Αυτά τα στοιχεία θα τα συζητήσουμε με το ΒΙΕ μέσα στο Γενάρη, εξετάζοντας όλα τα εναλλακτικά σενάρια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024