Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιέξοδο στα οικονομικά προβλήματα των κατοίκων της επαρχίας και των νησιών δίνει ο οικοτουρισμός

Διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα των κατοίκων της επαρχίας και των νησιών δίνει ο οικοτουρισμός

Διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των νησιών μπορεί να δώσει ο οικοτουρισμός, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα σπάργανα, όπως επεσήμαναν οι εισηγητές του 4ου Διαπεριφερειακού Συνεδρίου με θέμα `Oικοτουρισμός: Τόποι και παραδόσεις`, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg IPIC και οι εργασίες του οποίου…

Διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των νησιών μπορεί να δώσει ο οικοτουρισμός, ο οποίος σήμερα<...>βρίσκεται στα σπάργανα, όπως επεσήμαναν οι εισηγητές του 4ου Διαπεριφερειακού Συνεδρίου με θέμα `Oικοτουρισμός: Τόποι και παραδόσεις`, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg IPIC και οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χτες, Τετάρτη 18 Μαΐου 2005, στην Αλόννησο.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Παπαχρήστου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η προώθηση του οικοτουρισμού `περνά` μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση των πολιτών, τόνισε παράλληλα τη σπουδαιότητα διεξαγωγής του συνεδρίου στο νησί, όπου και εφαρμόζονται πιλοτικές δράσεις.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αλοννήσου με εκθέματα από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού. Το Μουσείο στεγάζεται σε διώροφο παραδοσιακό κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αλοννήσου, στο οποίο υπάρχουν εκθέματα που αφορούν στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού όπως αργαλιοί, μαγειρικά σκεύη κ.ά.. Επίσης οι σύνεδροι επισκέφτηκαν και τα μουσεία Kυρ. Aγγ. Mαυρίκη, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα οικοτουριστικής δράσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024