Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μαθητικές εκδρομές

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μαθητικές εκδρομές

Μέτρα για τις πολυήμερες μαθητικές εκδρομές, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει κατά το παρελθόν αντικείμενο αισχροκέρδειας για μερικούς επαγγελματίες του ταξιδιωτικού χώρου, λαμβάνει φέτος το Υπουργείο Παιδείας…

Μέτρα για τις πολυήμερες μαθητικές εκδρομές, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει κατά το παρελθόν αντικείμενο αισχροκέρδειας για μερικούς επαγγελματίες<...>του ταξιδιωτικού χώρου, λαμβάνει φέτος το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Γ. Καλού.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος που απεστάλη στις διευθύνσεις εκπαίδευσης την περασμένη εβδομάδα ουσιαστικά τροποποιεί τη διαδικασία οργάνωσης των εκδρομών, υποχρεώνοντας τις διευθύνσεις να τηρούν ανοικτούς φακέλους από τους οποίους κάθε σχολική κοινότητα θα μπορεί να διδάσκεται από τα `παθήματα` σχολείων που εξαπατήθηκαν κατά τη συνεργασία τους με κάποιο τουριστικό γραφείο. Επίσης, στο φάκελο αυτό, εκτός από τις σχετικές εκθέσεις των συνοδών καθηγητών, μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής, θα φυλάσσονται και αντίγραφα των συμβάσεών των σχολείων με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της συγκεκριμένης εγκυκλίου, είναι η αποκάλυψη και απομόνωση των ταξιδιωτικών γραφείων που παραβιάζουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις κι εξαπατούν τα σχολεία, καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο Υπουργείο για γραφεία, που δεν τηρούν τις συμφωνίες και παρέχουν τελικά στους μαθητές χαμηλότερου των συμφωνηθέντων επιπέδου υπηρεσίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024