Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκπρόσωποι της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας τιμούν τα 75 χρόνια του HATTA στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού

Εκπρόσωποι της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας τιμούν τα 75 χρόνια του HATTA στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού

Την πορεία των 75 χρόνων στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού εόρτασε ο HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) -ο αρχαιότερος όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε […]

Την πορεία των 75 χρόνων στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού εόρτασε ο HATTA<.> (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) -ο αρχαιότερος όχι μόνο<...> σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο-στον πολυχώρο "Αθηναϊς", παρουσία πολυάριθμών προσκεκλημένων και με εντυπωσιακή εκπροσώπηση όλου του φάσματος των τουριστικών δραστηριοτήτων, όχι μόνο σε εθνικό και ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, μέσω των WTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού), UFTAA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ), ECTAA (Ένωση των Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Οργανωτών Ταξιδίων, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), HOTREC (Συνομοσπονδία Εθνικών Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Ενώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Από πλευράς ηγεσίας του ελληνικού τουρισμού την εκδήλωση τίμησαν ο υφυπουργός του ΥΠ.ΑΝ, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δ. Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΑΝ Δ. Γεωργαράκης καθώς επίσης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του τομέα τουρισμού Α. Λιάσκος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, ο τ. πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Στεφανίδης, πρέσβεις πολλών χωρών, πρόεδροι και εκπρόσωποι τουριστικών σωματίων καθώς και εκατοντάδες μέλη και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Από πλευράς διεθνούς εκπροσώπησης της τουριστικής βιομηχανίας τα "χρόνια πολλά" στο ΗΑΤΤΑ και στο πρόεδρο του Γ. Ευαγγέλου, που έσβησε συμβολικά το κεράκι των 75 χρόνων του Συνδέσμου μετέφεραν οι πρόεδροι της ECTTA Carl Axel Rheborg, της HOTREC Niels Nyaard, ο chief executive officer του Business Council του WTO Antonio Ferreiro, ο γενικός γραμματέας της UFTAA Birger Backman
καθώς και εκπρόσωποι 21εθνικών Ενώσεων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, μεταξύ των οποίων ο Άδαμος Βαρνάβας, πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου με τον οποίο ο ΗΑΤΤΑ είναι αδελφοποιημένος καθώς και του Τουρκικού Συνδέσμου (TURSAB) Basaran Ulusoy με τον οποίον ο HATTA έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας.

Ο εορτασμός των 75 χρόνων του HATTA συνέπεσε με την διοργάνωση του Συνεδρίου της ECTAA που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό κράτος και φέτος , με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του HATTA Γ.Ευαγγέλου στο χαιρετισμό του "Ο ΗΑΤΤΑ, που ιδρύθηκε το 1926, έχει παρακολουθήσει από την αρχή την εξέλιξη του παγκόσμιου και ελληνικού τουρισμού, με την μορφή που αυτός είναι σήμερα γνωστός. Από τότε μέχρι και σήμερα ο HATTA προσφέρει πολύτροπα και πολυδιάστατα τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό Τουρισμό. Τα 1300 μέλη του απασχολούν 17.000 εργαζόμενους. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου τα τελευταία χρόνια στην τουριστική αγορά, και ιδιαίτερα στην αγορά των ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators, έχουν συμβεί τεράστιες αλλαγές, ο HATTA ήταν πάντα εκεί για να εκπροσωπεί τον κλάδο και τα συμφέροντά του σε όλες τις οικονομικές, νομικές και διαρθρωτικές αλλαγές. " Τέλος, τόνισε ότι "οι άνθρωποι του τουριστικού χώρου θα πρέπει να δουλέψουμε για την ανάπτυξη και οργάνωση ενός τουρισμού που να μην εστιάζει μόνο στα αδιαμφισβήτητα οικονομικά οφέλη για όλους αλλά και στις δυνατότητες του να συμβάλει σε έναν περισσότερο καλλιεργημένο και ειρηνικό κόσμο."

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες τους στο ελληνικό τουριστικό χώρο:
Α) Ο τ. πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Στεφανίδης (ο οποίος είχε μία από τις πλέον μακροχρόνιες θητείες στην ιστορία της ηγεσίας του Ελληνικού τουρισμού και έναν από τους πρώτους αριθμούς μητρώου ως μέλος του ΗΑΤΤΑ (Αρ.Μητρ.15), ιδιότητα που κρατά μέχρι σήμερα ως επίτιμο μέλος του Συνδέσμου)
Β) Ο Χρήστος Κουλουβάτος, ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα Τουριστικά Γραφεία στην χώρα που συνέβαλλε με πρωτοποριακές κινήσεις στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού.
Επίσης, βραβεύτηκαν για τα καλύτερα τουριστικά διαφημιστικά φυλλάδια τα ταξιδιωτικά γραφεία: Mαyfair Travel, Balakakis, Manessis.

Ποιός είναι ο HATTA

Ο ΗΑΤΤΑ, που ιδρύθηκε το 1926, έχει παρακολουθήσει από την αρχή την εξέλιξη του παγκόσμιου και ελληνικού τουρισμού, με την μορφή που αυτός είναι σήμερα γνωστός.

Όταν στην δεκαετία του 30 αρχίζουν οι πρώτες διεθνείς συστηματικές αεροπορικές πτήσεις να μεταφέρουν μικρό αριθμό επιβατών οριοθετώντας την γέννηση της νέας εποχής για την τουριστική βιομηχανία, ο ΗΑΤΤΑ ήδη υπάρχει. Από τότε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80, όπου ο τουρισμός έγινε ο πρώτος κλάδος της Παγκόσμιας οικονομίας συμβάλλοντας καθοριστικά στην απασχόληση, μέχρι και σήμερα ο ΗΑΤΤΑ προσφέρει πολύτροπα και πολυδιάστατα τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό Τουρισμό. Τα 1300 μέλη του απασχολούν 17.000 εργαζόμενους. Η συμβολή του στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας είναι καθοριστική.

Τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, και ιδιαίτερα στην αγορά των ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators, έχουν συμβεί τεράστιες αλλαγές και ο ΗΑΤΤΑ ήταν πάντα εκεί για να εκπροσωπεί τον κλάδο και τα συμφέροντά του σε όλες τις οικονομικές, νομικές και διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο ΗΑΤΤΑ δεν είναι ένα άχρωμο συνδικαλιστικό όργανο που περιορίζεται μόνο στο ρόλο της περιφρούρησης των συμφερόντων των μελών του.
Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που επιδιώκει την ανάπτυξη και προαγωγή του Εθνικού Τουρισμού και συμβάλλει τα μέγιστα στην ποιοτική αναβάθμισή του.
Ο ΗΑΤΤΑ συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού.
Είναι παρών σε κάθε είδους επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που προάγουν τον Τουρισμό.
Υποβάλλει προτάσεις, μελέτες και υπομνήματα σε διεθνείς και εθνικούς φορείς.
Εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του με συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, ημερίδες, συνάξεις και συναθροίσεις.
Ασκεί την επιρροή του στα κέντρα εξουσίας για την προαγωγή του Τουρισμού.

Συμμετέχει – μεταξύ άλλων – στα ακόλουθα όργανα άσκησης τουριστικής πολιτικής:

  • Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού
  • Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων
  • Επιτροπή παρακολούθησης Γ΄ ΚΠΣ
  • Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004
  • Εθνικό Συμβούλιο Μεταφορών επί θεμάτων τουρισμού
  • Μικτή Επιτροπή ΙΑΤΑ
  • Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΝΠΥ
  • Επιτροπή του Ν. 393
  • Σε Επιτροπές και Συμβούλια του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Επιτροπή Συστάσεων του Προεδρικού Διατάγματος 393/76
  • Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής
  • Περιφερειακές Επιτροπές Προσφυγών του ΕΟΤ

Ταυτόχρονα, στις δραστηριότητες του ΗΑΤΤΑ, μεταξύ άλλων εντάσσονται οι ακόλουθες:

  • Οργάνωση σεμιναρίων στο αναγνωρισμένο από την ΙΑΤΑ εκπαιδευτικό του κέντρο για την απόκτηση των ΙΑΤΑ-UFTAA Foundation και Consultant Advanced διπλωμάτων.
  • Πραγματοποίηση επιμορφωτικών Σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα.
  • Πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων, σε όλες τις πόλεις της χώρας, για θέματα τουριστικής πολιτικής, νομοθετικά, φοροτεχνικά και σειράς άλλων θεμάτων που άπτονται των ενδιαφερόντων των μελών του συνδέσμου.
  • Συνεργασία με όλους τους Ταξιδιωτικούς Συνδέσμους του κόσμου.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με Συνδέσμους: Υπαλλήλων γραφείων ταξιδίων, Ξεναγών.
  • Νομική προστασία συμφερόντων μελών ΗΑΤΤΑ.
  • Eνημέρωση για τις εγκυκλίους, αποφάσεις και νόμους που αφορούν άμεσα τα μέλη του Συνδέσμου.
  • Συνεργασία με δημόσιους οργανισμούς: Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εταιρίες.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024