Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕλπίδα Τσούρη: Κάθε φέτος και χειρότερα για τον χώρο της ακτοπλοΐας
Εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη Ναυτιλία

Ελπίδα Τσούρη: Κάθε φέτος και χειρότερα για τον χώρο της ακτοπλοΐας

“Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η κατάσταση στο χώρο της ακτοπλοΐας, η οποία είναι “κάθε φέτος και χειρότερα”, δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με ευχολόγια, ούτε με συστάσεις και […]

“Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η κατάσταση στο χώρο της ακτοπλοΐας, η οποία είναι “κάθε φέτος και χειρότερα”, δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με ευχολόγια, ούτε με συστάσεις και εκκλήσεις προς τις ακτοπλοϊκές<...>επιχειρήσεις, ούτε με διαπραγματεύσεις παρασκηνίου”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική, κα Ελπίδα Τσουρή, μετά τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχετικά με την επιδείνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη χώρα μας.

“Αυτή την πραγματικότητα”, συμπλήρωσε “την βιώνουμε όλοι μας κάθε χρόνο, τη ζούμε έντονα και φέτος. Υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των ναύλων, οι οποίες τείνουν να μετατρέψουν μια υπηρεσία δημοσίου συμφέροντος σε είδος πολυτελείας. Πλήρης αποδιοργάνωση του ακτοπλοϊκού δικτύου. Υπερήλικα πλοία, τα οποία συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να ταλαιπωρούν χιλιάδες επιβάτες, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Πλοία και δρομολόγια, τα οποία ανακοινώνονται και σε λίγες ημέρες αποδρομολογούνται. Μη έγκαιρες ανακοινώσεις και αλλαγές δρομολογίων. Και βέβαια, υπαρκτός κίνδυνος αποκλεισμού νησιών της άγονης γραμμής από τον προσεχή Οκτώβριο”.

“Η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και η πτώση της τουριστικής κίνησης είναι μερικά από τα πρώτα δυσμενή αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, για την οποία σήμερα η κυβέρνηση δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στη Βουλή”, όπως υποστήριξε η κα Τσουρή.

Και συνέχισε: “Οι υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών πρέπει να συγκλίνουν με τις αντίστοιχες των χερσαίων μεταφορών σε ό,τι αφορά στην ποιότητα, την ποσότητα, το κόστος και τη διάρκεια. Γι’ αυτό το λόγο, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μία σειρά προτάσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η επιδότηση εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ανάλογα με τις τοπικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του κάθε Νομού, ως πρώτο βήμα, προκειμένου να μην έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών.

Για να υπάρξει, όμως, αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο, θα πρέπει να υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένος σχεδιασμός, θαρραλέες, ριζικές και μακροπρόθεσμες λύσεις, γενναία χρηματοδότηση και, πάνω απ’ όλα, πολιτική βούληση, την οποία δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024