Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Με τη θεσμική ιδιότητα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισκέφτηκε προχτές, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι “ο ελληνικός τουρισμός προϋποθέτει υποδομές, άρα επένδυση από την πλευρά της Πολιτείας, προϋποθέτει σωστή παιδεία…

Με τη θεσμική ιδιότητα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισκέφτηκε προχτές, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι “ο ελληνικός<...>τουρισμός προϋποθέτει υποδομές, άρα επένδυση από την πλευρά της Πολιτείας, προϋποθέτει σωστή παιδεία, άρα τουριστική συνείδηση, αλλά προϋποθέτει και, πάνω απΆ όλα, σωστούς επαγγελματίες, σωστούς πολίτες που να υπηρετούν το τουριστικό προϊόν”.

“Από την πρώτη στιγμή”, πρόσθεσε ο Υπουργός σε δηλώσεις του, “εκτός από την στρατηγική, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και σε ζητήματα που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες την καθημερινότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε, έτσι ώστε να εγκαταλείψουμε τις λογικές του παρελθόντος, τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, τη λογική του αυτόματου πιλότου, τη λογική της αρπαχτής και να δούμε ότι ο τουρισμός είναι το οικονομικό οξυγόνο της Ελλάδας, μια και φάνηκε φέτος ότι παρΆ όλες τις οικονομικές δυσκολίες, που αποδεδειγμένα είχαμε, ο ελληνικός τουρισμός όχι μόνο αύξησε τα έσοδά του συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χρονιά, αλλά φτάσαμε μέχρι στιγμής σε πολύ καλά έσοδα, σε μια αύξηση της τάξεως του 8,5%. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συστρατεύσαμε δυνάμεις και προσπάθειες, διεισδύσαμε σε νέες αγορές και φέραμε πολύ καλά αποτελέσματα, κυρίως, από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024