Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΞεκινά την Τετάρτη το Green Design Festival
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Ξεκινά την Τετάρτη το Green Design Festival

Το πρώτο πράσινο πολιτισμικό φεστιβάλ της Αθήνας, το Green Design Festival, που διοργανώνει ο μη-κερδοσκοπικός μη- κυβερνητικός φορέας BrainLab υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ανοίγει τις πύλες του στο […]

Το πρώτο πράσινο πολιτισμικό φεστιβάλ της Αθήνας, το Green Design Festival, που διοργανώνει ο μη-κερδοσκοπικός μη- κυβερνητικός φορέας BrainLab υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό<...>την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Συντάγματος.

Μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων μαέστρος Γιώργος Κατσαρός, η Αντιπρόεδρος και η Διευθύντρια της Brainlab κυρίες Αντωνία Σκαράκη και Έφη Κομνηνού αντίστοιχα.

Σε μια πρωτότυπη, υπαίθρια, δωρεάν πολιτισμική δράση που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου και περιλαμβάνει δράσεις από το Γκάζι μέχρι τη Λιοσίων, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι την πλατεία Κουμουνδούρου και την πλατεία Αιγύπτου, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια πολύπλευρη εμπειρία με οικολογικά μέσα και μηνύματα.

Κατά τη διάρκεια του Green Design Festival ολόκληρη η πόλη της Αθήνας θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων για το πώς η ζωή μας και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Στα πλαίσια της συνέντευξης παρουσιάστηκε μέρος των έργων με θέμα το περιβάλλον που δημιούργησαν για το σκοπό του Φεστιβάλ, 70 αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, γραφίστες, fashion και street artists, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την εικόνα και το design.

Στην πρωτοβουλία θα συμμετέχουν ενεργά περισσότεροι από 70 εθελοντές του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα διευκολύνουν το κοινό στην περιήγησή του και στην ενημέρωσή του στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ στην πλατεία Συντάγματος.

Σο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Όταν ανέλαβα πριν από 1,5 χρόνο, επιλέξαμε με τους συνεργάτες μου να πάρουμε τον δύσκολο δρόμο. Να κάνουμε στην πόλη έργα υποδομής. Πήραμε και μια μεγάλη απόφαση μέχρι το τέλος της τετραετίας να μετατρέψουμε την Αθήνα, όσο είναι δυνατόν, σε μία πρότυπη εκτός από πολιτιστική και Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μάλιστα, η Αθήνα θα συμμετάσχει στο υπό διαμόρφωση διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «Πράσινη – Οικολογική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Και βεβαίως έχουμε και πολλά άλλα σχέδια για τα επόμενα δύο έτη”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024