Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αλλά και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με αφορμή τον αποκλεισμό συμμετοχής των ξενοδοχείων 1*…

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αλλά και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη,<…>10 Νοεμβρίου 2005, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με αφορμή τον αποκλεισμό συμμετοχής των ξενοδοχείων 1* στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για την περίοδο 2006 – 2011.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Ένωση, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά λειτουργούσε στηριζόμενα στα ξενοδοχεία 1*, τα οποία είχαν και ουσιαστική διαθεσιμότητα εξυπηρετώντας του δικαιούχους. Ξενοδοχεία τα οποία εν μια νυκτί μέσα από το πρόγραμμα αστεροποίησης, υποβαθμίστηκαν σε 1* χωρίς κανένα έλεγχο για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν. Για την πληροφόρησή σας τα εν λόγω ξενοδοχεία είναι οικογενειακά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι σε ζηλευτό επίπεδο αναδεικνύοντας την ελληνική φιλοξενία. Ιδιαίτερα δε για το Πήλιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των τουριστικών υπηρεσιών και εν γένει των τουριστικών πακέτων που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Για την ιστορία, σας αναφέρουμε, ότι το 2001 τα ξενοδοχεία που έως τότε συμμετείχαν, αναγκάστηκαν – προκειμένου να εξακολουθήσουν να συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα – να δημιουργήσουν χώρους πρωινού, μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες, μετατρέποντας τους χώρους των ξενοδοχείων τους, μειώνοντας αναγκαστικά με τον τρόπο αυτό τη δυναμικότητά τους.

Επιπλέον, μπήκαν σε διαδικασίες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των καταλυμάτων τους, δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για τα οποία μάλιστα όσοι εντάχθηκαν σε προγράμματα, χρηματοδοτήθηκαν κατά ποσοστό 40% μέσω του ελληνικού κράτους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από πέρσι, τα καταλύματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, συμπεριελήφθησαν και στο αντίστοιχο πρόγραμμα του νεοσυσταθέντος Οργανισμού Αγροτικής Εστίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν μεγάλο αριθμό αγροτών που μέχρι τότε δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, λόγω της χαμηλής εισοδηματικής τους κατάστασης, οι οποίοι επέλεγαν ως επί το πλείστον τα καταλύματα 1*.

Την ίδια μάλιστα στιγμή που ο Οργανισμός Εργατικής εστίας, εξαιρεί τα καταλύματα 1*, ο Ε.Ο.Τ., που μάλιστα είναι η αρμόδια για αδειοδότηση υπηρεσία, τα συμπεριλαμβάνει στο αντίστοιχο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι στις δύσκολες εποχές που διανύει η οικονομία μας, θα έπρεπε – αν μη τι άλλο – να υπάρχουν ευεργετικές ρυθμίσεις για τα ξενοδοχεία, και να δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού, να επιλέξουν το κατάλυμα που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Μάλιστα με την από 1/11/2005 με αριθ. 28819 επιστολή του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καλούμαστε να ενημερώσουμε όσους είχαν συμβληθεί στα προηγούμενα προγράμματα, καθώς και όσους έχουν υποβάλει αίτημα για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα έτος 2006, μιας και η ένταξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού τουριστικών μονάδων, συντελεί στην επιτυχία του.

Είναι μεγάλο λάθος να διαιωνίζεται η αρχική αρνητική πραγματικότητα που βρήκε τα ξενοδοχεία προ τετελεσμένου γεγονότος, έπειτα από την άδικη εφαρμογή του συστήματος κατάταξης σε αστέρια, η οποία είναι σε επανεξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και μετά από το καθολικό αίτημα των φορέων του τουρισμού”.

Κλείνοντας την επιστολή της, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας να επανεξετάσουν άμεσα την `εσφαλμένη` απόφαση εξαίρεσης των ξενοδοχείων 1* από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2006 – 2011.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024