Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚαλύτερος Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ευρώπης ο Ε.Ο.Τ.

Καλύτερος Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ευρώπης ο Ε.Ο.Τ.

Το πρώτο βραβείο `Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού` της Ευρώπης, που φέτος απενεμήθη στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού από τον Διεθνή Οργανισμό World Travel Awards, παρέλαβε προχτές, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2005…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Το πρώτο βραβείο `Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού` της Ευρώπης, που φέτος απενεμήθη στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού<...>από τον Διεθνή Οργανισμό World Travel Awards, παρέλαβε προχτές, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2005, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Οργανισμός World Travel Awards, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο, με βασικούς εταίρους το BBC World, την Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (WTM), την Visit Britain κ.ά., απονέμει κάθε χρόνο τα Βραβεία για τους καλύτερους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις στον τομέα παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Οι νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία στελεχών της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς (Tour Operators, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων). Στη φετινή ψηφοφορία συμμετείχαν πάνω από 175.000 στελέχη της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Ο Ε.Ο.Τ. ψηφίστηκε ως πρώτος Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, με δεύτερο τον Ισπανικό Οργανισμό Τουρισμού (Spanish Tourist Board), τρίτο το Γαλλικό (Maison de la France) ενώ ακολουθούν οι Εθνικοί Οργανισμοί της Ιταλίας (Italian State Tourism Board), της Γερμανίας (German National Tourist Office), της Μ.Βρετανίας (Visit Britain) και της Τουρκίας (Turkish Tourist Office).

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη βράβευση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τα εξής:

“Με τη σημερινή βράβευση επιβεβαιώνεται η πολιτική, που ακολουθήσαμε για τον τουρισμό την τελευταία χρονιά, τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας, όσο και σε επίπεδο καταγραμμένων θετικών μεγεθών. Είναι μια μεγάλη, σπουδαία διάκριση που πολλές χώρες θα επιθυμούσαν.

Αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε περισσότερη ευθύνη για εμάς, προκειμένου να καταστήσουμε τη χώρα μας ακόμα πιο ανταγωνιστική. Είμαστε χαρούμενοι, αισιόδοξοι αλλά και περισσότερο υπεύθυνοι για το μέλλον”.

Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2005, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, με θέμα τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα Fora, που θα διοργανωθούν σε πρωτεύουσες μεγάλων χωρών του κόσμου, συνδυάζοντας την πρωτοβουλία αυτή με τη διοργάνωση διεθνών τουριστικών εκθέσεων, όπου η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό και αναβαθμισμένο ρόλο. (Λονδίνο 15 Νοεμβρίου, Νέο Δελχί 5 Δεκεμβρίου, Ντουμπάι 7 Δεκεμβρίου, Νέα Υόρκη 25 Φεβρουαρίου 2006, Βερολίνο 9 Μαρτίου 2006 , Παρίσι 16 Μαρτίου 2006, Μόσχα 23 Μαρτίου 2006, Πεκίνο 21 Απριλίου 2006, Κάιρο 5-7 Σεπτεμβρίου 2006).

Στις συναντήσεις αυτές, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την International Herald Tribune, θα παρουσιαστεί στους δυνητικούς επενδυτές από ξένους και Έλληνες ειδικούς, η νέα πολιτική για τις τουριστικές επενδύσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Υπουργός, που συνοδεύεται στο ταξίδι του από τον Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, παρεχώρησε προχτές συνεντεύξεις σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα (CNN, BBC World, Travel Channel) και είχε σημαντικές επαφές με tour operators και επενδυτές του τομέα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου σε εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι και το 2006 θα είναι μια ακόμα θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Όπως μάλιστα είπε, “η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους tour operators του εξωτερικού και ήδη τα μηνύματα, που έρχονται για τη νέα χρόνια είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά”. Ωστόσο συνέχισε, “δεν εφησυχάζουμε αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας”. Χαρακτηριστικό είναι τέλος το γεγονός, ότι στους δρόμους του Λονδίνου, το μετρό και τα λεωφορεία έχει ήδη ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας για το 2006.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024