Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίθεση φιλίας προς ξένους τουρίστες
Επιστολή του ΣΑΑΕ στον ΣΕΤΕ

Επίθεση φιλίας προς ξένους τουρίστες

Ο ΣΑΑΕ απέστειλε επιστολή προς τον ΣΕΤΕ, με αφορμή τα πρόσφατα, συνεχή τραγικά και δυσάρεστα γεγονότα στη χώρα. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, Ντίνος Φραντζεσκάκης, ο ΣΑΑΕ […]

Ο ΣΑΑΕ απέστειλε επιστολή προς τον ΣΕΤΕ, με αφορμή τα πρόσφατα, συνεχή τραγικά και δυσάρεστα γεγονότα στη χώρα. Στην επιστολή, την οποία<...> υπογράφει ο πρόεδρός του, Ντίνος Φραντζεσκάκης, ο ΣΑΑΕ αναφέρει:

“Αγαπητέ πρόεδρε,

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ και κατανοούμε απόλυτα την αγωνία που εκφράζετε σχετικά με τα τραγικά αδιέξοδα του τουριστικού κλάδου της χώρας, έπειτα από τις τελευταίες στοχευμένες επιθέσεις που δέχτηκε ο ελληνικός τουρισμός, από θαλάσσης (κρουαζιερόπλοιο), αέρος (πτήση τσάρτερ που εμποδίστηκε να προσγειωθεί στην Ζάκυνθο) και εδάφους (βεβήλωση ιερού μνημείου Ακρόπολης), αλλά και κλείσιμο εισόδων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Προτείνουμε, υπό την ομπρέλα του ΣΕΤΕ, όλες οι ενώσεις που εκπροσωπούνται, να απευθυνθούμε στον υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Γερουλάνο, την υφυπουργό, κα Γκερέκου, και τον πρόεδρο ΕΟΤ (επιτροπή κρίσεων) και να ζητήσουμε την άμεση προκήρυξη ημέρας Τουρισμού και Φιλίας, στην Αθήνα και πανελλαδικά. Μπορεί να γίνει και επαναλαμβανόμενη ή κλιμακωτά, ανά περιοχή της χώρας.

Αυτή η μέρα να αποτελέσει την απαρχή μιας επίθεσης φιλίας προς όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά και αυτούς που αποχωρούν. Να στοχεύσουμε τις κύριες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας. Αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά σύνορα, μουσεία, μνημεία.

Να λειτουργήσουμε με το πνεύμα του εθελοντισμού των Ολυμπιακών αγώνων. Να πούμε ένα «Καλώς Ορίσατε» και να τους δώσουμε ένα καλαθάκι με ελληνικά προϊόντα, όπως μινιατούρες από μέλι, τσίπουρο, μαστίχα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο.

Πιστεύουμε ότι, όση δουλειά και οργάνωση αν χρειαστεί, θα μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντές από όλες τις επιχειρήσεις, σε όλη την επικράτεια και να δείξουμε στα ξένα ΜΜΕ το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας.

Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίησή σας και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024