Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA – TURSAB: Προωθούν την ελληνοτουρκική τουριστική συνεργασία

HATTA – TURSAB: Προωθούν την ελληνοτουρκική τουριστική συνεργασία

Σε μια σειρά από συμφωνίες που προωθούν την Ελληνο-Τουρκική τουριστική συνεργασία κατέληξε η συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα HATTA και του αντίστοιχου Τουρκικού φορέα TURSAB […]

Σε μια σειρά από συμφωνίες που προωθούν την Ελληνο-Τουρκική τουριστική συνεργασία κατέληξε η συνάντηση εκπροσώπων του<...> Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα HATTA<.> και του αντίστοιχου Τουρκικού φορέα TURSAB<.> που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Στην συνάντηση των δύο φορέων, που διαθέτουν μακρόχρονη ιστορία συνεργασίας, συμμετείχαν οι πρόεδροι κ. Ευαγγέλου Γιάννης και κ. Ulusoy Basaran, ο Γενικός Έφορος του ΗΑΤΤΑ Σπίγγος Αλέξανδρος, το μέλος του Δ.Σ. TURSAB κα. Goztepe Zeynep και η διευθύντρια του ΗΑΤΤΑ κα. Ανυφαντή.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα σημεία συνεργασίας για μελλοντικές δραστηριότητες.

  • Σε ότι αφορά την Κινέζικη αγορά υπήρξε ενημέρωση για τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελλάδα ενώ από τουρκικής πλευράς σημειώθηκε ότι η TURSAB, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις (τον περασμένο Απρίλιο έγινε μία ανεπίσημη συμφωνία) και προσπαθεί να καταστήσει ως προορισμό διακοπών για τους Κινέζους την Κωνσταντινούπολη. Η TURSAB πρότεινε στο ΗΑΤΤΑ, να συμπεριλάβουν στο πακέτο διακοπών τους για τους Κινέζους, με βασικό πάντα προορισμό την Τουρκία, και μια επίσκεψη στην Ελλάδα.
  • Οι 2 πρόεδροι των Συνδέσμων αναφέρθηκαν στη πιθανότητα οργάνωσης και προσφοράς προτάσεων Joint Travel, Turkey-Greece ορμώμενοι και από τις παροτρύνσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα.
  • Η TURSAB σημείωσε την επιθυμία και την δυνατότητα να συνεργαστεί με το ΗΑΤΤΑ επικουρικά σε θέματα μεταφορών, διάθεσης τουριστικών λεωφορείων και κάλυψης άλλων αναγκών διακίνησης που μπορεί να προκύψουν σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
  • Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της TURSAB για την δυνατότητα που θα έχει ο ΗΑΤΤΑ (με την έγκριση της σχετικής πρότασης του σε περίπου 2 μήνες), να διαθέτει σπίτια προς ενοικίαση και εισιτήρια διαφόρων αγώνων για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο Πρόεδρος της ΤURSAB σημείωσε ότι μέσω της Τούρκικης Ολυμπιακής Επιτροπής θα υπάρξει δυνατότητα διανομής κάποιων εισιτηρίων για τα οποία ο ΗΑΤΤΑ δήλωσε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην διάθεση τους.
  • Οι Τούρκοι εκπρόσωποι πρότειναν για το 2008, στενή συνεργασία στον Τουριστικό Τομέα για την συνδιοργάνωση από πλευράς Ελλάδας και Τουρκίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
  • Τέλος δηλώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον και ανταλλάχθηκαν προσκλήσεις για την παρουσία εκπροσώπων των συνδέσμων σε μια σειρά από τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες όπως η έκθεση με θέμα “Faith Tourism Days” στο Kusadasi (25/10 μέχρι 27/10), η “MEDITERRANEAN TOURISM EXHIBITION”που θα γίνει τον Φεβρουάριο (από 27/2/2003 ως 2/3/2003) και διοργανώνει η TURSAB, η Philoxenia 2002 κλπ.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024