Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΚινδυνεύει η διενέργεια των Μεσογειακών Αγώνων 2013 σε Βόλο και Λάρισα;
Επίκαιρη ερώτηση για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

Κινδυνεύει η διενέργεια των Μεσογειακών Αγώνων 2013 σε Βόλο και Λάρισα;

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων στο […]

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και<...> Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο και τη Λάρισα το 2013.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Νάκου έχει αναλυτικά ως εξής:

“Στις 12 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που είχα καταθέσει μαζί με άλλους συναδέλφους βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με τις περικοπές στα έργα και στα κονδύλια των Μεσογειακών αγώνων του 2013, η υφυπουργός Πολιτισμού δεσμεύθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο λέγοντας: `Είπαμε εμείς, ότι δε θα συνεχίσουμε και δε θα οργανώσουμε τις διεθνείς οργανώσεις που ήδη έχουν αναληφθεί από τη χώρα μας; Βεβαίως οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν σωστά. Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας μας`.

Στη συνέχεια, μόλις 42 ημέρες μετά, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: `Είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κάνουμε Μεσογειακούς Αγώνες (…) Θέλω να έχω απολύτως τη δέσμευση και της διεθνούς επιτροπής, ότι θα γίνουν οι Αγώνες, με αυτά τα λιγότερα χρήματα αλλιώς δεν θα γίνουν καθόλου`.

Πρόσφατα διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων μετείχαν σε σύσκεψη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών στο Παρίσι στις 14 Απριλίου μεταφέροντας μήνυμα του κ. Υπουργού ότι εάν η ΔΕΜΑ δεν ανακαλέσει αμέσως και απροφάσιστα την επίκληση διατάξεων, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη σκοπιμότητα διεξαγωγής των Αγώνων στην Ελλάδα.

Μετά από όλες αυτές τις παλινωδίες οι τοπικές κοινωνίες στο Βόλο και στη Λάρισα άρχισαν να αγωνιούν, αισθάνονται ότι κινδυνεύει το όραμα της διενέργειας των Αγώνων του 2013, που θα έδιναν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στις διοργανώτριες πόλεις αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:
Τι πραγματικά συμβαίνει, ποιος τελικά λέει την αλήθεια, άλλαξε κάτι από την δέσμευση της κυβέρνησης στη Βουλή;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024