Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚρουαζιέρα: Όχι μόνο δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά πρωτόγνωρη πτώση για το 2010
Κοινή δήλωση των τομεαρχών της ΝΔ κ.κ. Γ. Πλακιωτάκη και Ο. Κεφαλογιάννη

Κρουαζιέρα: Όχι μόνο δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά πρωτόγνωρη πτώση για το 2010

Είναι καιρός τη στιγμή που τα έσοδα από την κρουαζιέρα αυξάνονται παγκοσμίως και ανέρχονται σε 34 δισ. ευρώ, να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, τονίζουν οι τομεάρχες Ναυτιλίας και Τουρισμού της ΝΔ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη, προέβησαν χθες στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

“Οι παλινωδίες και η διγλωσσία της Κυβέρνησης είναι ανεπίτρεπτες. Ιδίως μάλιστα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οφείλουμε να επενδύουμε και όχι να πειραματιζόμαστε, τόσο με τη ναυτιλία, όσο και τον τουρισμό.

Αυτό συνέβη με την κρουαζιέρα, όπου με την υποτιθέμενη άρση του καμποτάζ και με τα ‘μεγαλόπνοα’ σχέδια για αυτήν, όχι μόνο δεν προσελκύσαμε επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά -όπως καταδεικνύεται μέσα από επίσημα στοιχεία του European Cruise Council- μια πρωτόγνωρη πτώση για το 2010.

Πτώση που επιδεικτικά δε διέκριναν οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι μάλιστα κόμπαζαν για τη δήθεν αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού τους. Πτώση που υποδείκνυαν όλοι οι σχετιζόμενοι με την κρουαζιέρα φορείς και για την οποία γνωρίσαμε τη διεθνή κατακραυγή στα πρόσφατα Ποσειδώνια.

Είναι, λοιπόν, καιρός να αναθεωρήσει επιτέλους η Κυβέρνηση την πολιτική της και να πράξει το αυτονόητο. Είναι καιρός, τη στιγμή που τα έσοδα από την κρουαζιέρα αυξάνονται παγκοσμίως και ανέρχονται σε 34 δισ. ευρώ, να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Γι’αυτά ακριβώς τα ζητήματα καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024