Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συναντήθηκε χτες ο Μαυρομάτης

Με αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συναντήθηκε χτες ο Μαυρομάτης

“Το Πεκίνο έμαθε πολλά από την οργάνωση των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμήμε στελέχη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και τους αρμόδιους εκπροσώπους της […]

“Το Πεκίνο έμαθε πολλά από την οργάνωση των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή<...>με στελέχη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και τους αρμόδιους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε να φθάσουμε το επίπεδο της Αθήνας στο Πεκίνο 2008, ενώ θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε σε πολλά σημεία την οργάνωση του 2004″. Έτσι υποδέχθηκε τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομάτη, ο Υφυπουργός Δημοσίων Έργων της Λ.Δ.Κ., κ. Κιου Βαοσίνγκ, επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, η οποία με 26 Δημάρχους από την Λ.Δ.Κ. επισκέπτονται τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο ενημέρωσης για την λειτουργία της Ε.Ε., καθώς και για τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής προσκλήθηκε να ενημερώσει τους Κινέζους εκπροσώπους ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις σχέσεις Ε.Ε. με την Λ.Δ.Κ., αναφορικά με τα θέματα που προκύπτουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και συζητούνται στο Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, κυρίως όμως για να αναδείξει δυσκολίες και προβλήματα που “είναι ανάγκη να επιλυθούν, για το κοινό συμφέρον”, όπως τόνισε ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης.
Από την πλευρά τους οι Κινέζοι επίσημοι, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και εξέφρασαν την πικρία τους για την απόφαση που ισχύει ακόμα από την Ε.Ε. για την μη άρση του εμπάργκο, όπως επίσης και για την πορεία των συμφωνιών στον εμπορικό, τουριστικό και συγκοινωνιακό τομέα, όπου η πρόοδος είναι χαρακτηριστική.

Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπενθύμισε στους 26 Κινέζους δημάρχους και τον υφυπουργό Δημοσίων έργων, κ. Κιου Βαοσίνγκ, ότι “είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα από την κινεζική κυβέρνηση, ώστε το ταχύτερο δυνατό να εναρμονιστούν οι σχέσεις στο διεθνές εμπόριο με τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ιδιαίτερα στα προϊόντα που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά, λόγω του χαρακτήρα τους, της χαμηλής τιμής και της ελάχιστης (πρόσφατα) φορολόγησής τους”.

Κλείνοντας την ενημέρωσή του στην κινεζική αποστολή, ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έκανε ο επικεφαλής (μεταξύ άλλων και για τα έργα υποδομής και της κατασκευής των σταδίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008), Υφυπουργός, κ. Κιου Βαοσίνγκ, να επισκεφθεί προσεχώς το Πεκίνο, ευχήθηκε `καλή επιτυχία` στους εκπροσώπους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τους ευχαρίστησε για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν μαζί του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024