Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops του HAPCO

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops του HAPCO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό με τίτλο «Περιβάλλον, Συνέργειες και Διαχείριση Κρίσεων στον Συνεδριακό Τουρισμό», στις 28-29 Φεβρουαρίου 2008, […]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό με τίτλο «Περιβάλλον, Συνέργειες και Διαχείριση Κρίσεων στον Συνεδριακό Τουρισμό», στις 28-29 Φεβρουαρίου 2008, στο Μέγαρο-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) υπό την<...> Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – Ε.Ο.Τ. και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Την τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου τίμησαν ο εκπρόσωπος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σ. Βλαστός, Ειδικός Γραμματέας ΥΤΑΝ, ο κ. Σ. Ευσταθόπουλος, Γεν. Γραμματέας ΥΤΑΝ καθώς επίσης η κα. Ρ. Κράτσα, Ευρωβουλευτής, ΑΆ Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μόνιμο μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Π. Σγουρίδης, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Π. Αρκουμανέας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ, ο κ. Γ. Φωκάς, Πρόεδρος του ΞΕΕ, ο κ. Γ. Τσακίρης, Πρόεδρος ΕΞΑ και ο κ. Γ. Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας Σ.Ε.Τ.Ε.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του 4ου Συνεδρίου, οι ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου, εκπροσώπους τουριστικών φορέων, ειδικούς επιστήμονες, πανεπιστημιακούς και στελέχη διαφόρων επιχειρήσεων να εμβαθύνουν σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το συνεδριακό τουρισμό και να αναζητήσουν λύσεις που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας επικεντρώθηκαν σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως η στενή σχέση που έχει η αξιοποίηση της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με την περαιτέρω ανάπτυξη Ελληνικού Συνεδριακού & Επαγγελματικού Τουρισμού και οι δράσεις και πρακτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, συζητήθηκε το φλέγον θέμα του Athens Convention Bureau και του Εθνικού Convention and Visitors Bureau, λαμβάνοντας “μαθήματα” από τη λειτουργία, χρηματοδότηση και διαχείριση του Copenhagen Convention and Visitors Bureau μέσα από την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Διευθυντή του κ. Steen Jakobsen. To θέμα της διαχείρισης ρίσκου και κρίσεων στον συνεδριακό τουρισμό αποτέλεσε ενδιαφέρον σημείο συζήτησης για τους συμμετέχοντες του συνεδρίου καθώς επίσης και οι σχέσεις της τρομοκρατίας με τον τουρισμό και η αποτελεσματική “χρήση” των ΜΜΕ ως μέρος του “Crisis-Recovery Strategy” μετά από μία ενδεχόμενη κρίση.

Οι περιβαλλοντικές πρακτικές και οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών στον τουρισμό, καθώς επίσης και 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις πρακτικών εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης απασχόλησαν τις εργασίες του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με θέμα την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της πιστοποίησης των PCO στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου και με την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών του χώρου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από Workshops στα οποία εξετάστηκαν και συζητήθηκαν πρακτικά θέματα που αφορούν στις συνέργειες και στις σχέσεις συνεργασίας των PCO τόσο με τους προμηθευτές των συνεδρίων όσο και με τους οργανωτές συνεδρίων (associations). Επιπλέον, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και παράλληλα εντυπωσιακές παρουσιάσεις με θέμα τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των PCO. Παράλληλα με τις εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, έγινε και η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του HAPCO.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό που άφησε στους συνέδρους εξαιρετικές εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωσή του, κατέγραψε τα βήματα ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού, εντόπισε τα προβλήματά του, έθεσε στόχους για το μέλλον και αποτύπωσε με ακρίβεια, σαφήνεια και πληρότητα τη σημερινή κατάσταση του συνεδριακού κλάδου στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της Επίσημης Έναρξης του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου και κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής απονεμήθηκαν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους εξής:

Στον πρώην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και νυν Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη καθώς επίσης και στο Thessaloniki Convention & Visitors Bureau και στον Πρόεδρό του κ. Βασίλη Μπρόβα,για τη σημαντική και ουσιαστική προσφορά τους στην προβολή, αναβάθμιση και διάδοση του Ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού της Ελλάδας, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στον Πρόεδρό του κ. Λάζαρο Εφραίμογλου καθώς και στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο και στον Διευθυντή του κ. Δημήτρη Κωνστάντιο, για το συνολικό τους έργο και την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά τους στην προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και στην 359 ΜΑΕΔΥ-Δεκέλεια, στην 112 Πτέρυγα Μάχης-Ελευσίνα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης-Θεσσαλονίκη της Πολεμικής Αεροπορίας για το κοινωνικό τους έργο και την περιβαλλοντική τους προσφορά.

Πολλές σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν με την παρουσία τους το Επίσημο Δείπνο του 4ου Συνεδρίου του HAPCO μεταξύ των οποίων ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος του ΟΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, κ.α.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024