Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα στον αρχαιολογικό χώρο των Κλιτύων της Ακρόπολης
Υπουργείο Πολιτισμού

Μέτρα στον αρχαιολογικό χώρο των Κλιτύων της Ακρόπολης

Η ΑΆ ΕΠΚΑ, στο πλαίσιο της μεταφοράς εκθεμάτων από το παλιό στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον αρχαιολογικό χώρο των Κλιτύων της […]

Η ΑΆ ΕΠΚΑ, στο πλαίσιο της μεταφοράς εκθεμάτων από το παλιό στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον αρχαιολογικό χώρο των Κλιτύων της Ακρόπολης, σε κομβικά σημεία<…>του οποίου έχουν εγκατασταθεί οι δύο από τους τρεις συνολικά γερανούς μεταφοράς, έλαβε τα ακόλουθα μέτρα:

Πρώτον, έχει αποκλεισθεί η πρόσβαση των επισκεπτών:

  • στην περιοχή οδού Τριπόδων
  • στο Ιερό του Διονύσου και στην Ανατολική Ανιούσα Οδό
  • στο ανατολικό τμήμα του Θεάτρου του Διονύσου (σκηνή, ανατολική πάροδος, ορχήστρα, κοίλο), έως και το αντίστοιχο ανατολικό τμήμα του Επιθεάτρου.
  • στην ανατολική αναβάθρα και
  • στην ανατολική Κλιτύ

Οι επισκέπτες κυκλοφορούν ελεύθερα στο υπόλοιπο τμήμα, ενώ η κυκλοφορία διακόπτεται επιπλέον στην είσοδο της Νότιας Κλιτύος, καθώς και σε τμήμα της διαδρομής των επισκεπτών στη Νότια Οδό, όταν η διαδικασία της μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέλος, στο πλαίσιο των ανωτέρω μέτρων, έχει διακοπεί η σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Κλιτύ, μέσω του Περιπάτου.

Δεύτερον, έχουν ανασταλεί οι κινηματογραφήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νότιας Κλιτύος και στο θέατρο του Διονύσου. Διευκρινίζεται ότι η αναστολή αφορά σε όσες κινηματογραφήσεις αφορούν γενικότερα στον αρχαιολογικό χώρο και στα μνημεία, και δεν σχετίζονται με τη διαδικασία μεταφοράς των αρχαιοτήτων από το παλιό στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως.

Τρίτον, έχουν περιοριστεί, κατά το δυνατόν, οι επισκέψεις σχολείων στη Νότια Κλιτύ στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τι ταύτα προς Διόνυσον;».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024