Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο πλαίσιο συνεργασίας για τον αγροτουρισμό

Νέο πλαίσιο συνεργασίας για τον αγροτουρισμό

Ένα νέο πλαίσιο στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των Αναπτυξιακών Εταιριών, ως βασικών περιφερειακών δομών στήριξηςτων αναπτυξιακών προγραμμάτων, και της `Αγροτουριστική Α.Ε.`, προσδιορίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο […]

Ένα νέο πλαίσιο στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των Αναπτυξιακών Εταιριών, ως βασικών περιφερειακών δομών στήριξης<...>των αναπτυξιακών προγραμμάτων, και της `Αγροτουριστική Α.Ε.`, προσδιορίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης με πρωτοβουλία της Αγροτουριστικής και τη συμμετοχή Αναπτυξιακών Εταιριών από όλη τη χώρα.

Στόχος του νέου πλαισίου συνεργασίας είναι ο πληρέστερος σχεδιασμός του αγροτουριστικού προϊόντος, η υψηλότερη απορρόφηση των διατιθέμενων ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων ανθρώπινων πόρων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η διοργάνωση τακτικών σεμιναρίων ανά την Ελλάδα για την κατάρτιση των επιχειρηματιών του αγροτουριστικού τομέα, η προώθηση της πιστοποίησης αγροτουριστικών καταλυμάτων μέσω των Αναπτυξιακών Εταιριών, καθώς και ο από κοινού σχεδιασμός πιλοτικών προγραμμάτων ολιστικής ανάπτυξης σε επιλεγμένες περιοχές.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αγροτουριστικής, κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει ο υπό ίδρυση `Οργανισμός Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού` για τον προσδιορισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου του και τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για τον τουρισμό υπαίθρου. Παράλληλα, τόνισε ότι “η Αγροτουριστική θα διατηρήσει ένα διακριτό ρόλο ως ευέλικτος βραχίονας του νέου Οργανισμού για την κατά τόπους υλοποίηση της συνολικής αγροτουριστικής πολιτικής, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την κινητοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων”.

Αποφασίσθηκε επίσης η θεσμοθέτηση αυτών των συναντήσεων εργασίας, που θα γίνονται τέσσερις φορές το χρόνο – δύο στο κέντρο και δύο στην περιφέρεια – για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και προώθηση των κοινών προγραμμάτων και δράσεων.

Στη σημασία του υπό ίδρυση Οργανισμού Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού, αναφέρθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση και το πλαίσιο συνεργασίας τον νέου Οργανισμού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό τέλος και ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024