Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Συνεδριακός Τουρισμός της Ελλάδας κινεί το ζωηρό ενδιαφέρον των Βρετανών

Ο Συνεδριακός Τουρισμός της Ελλάδας κινεί το ζωηρό ενδιαφέρον των Βρετανών

“Η δημιουργία του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού του ΕΟΤ στο Λονδίνο, πριν δύο περίπου χρόνια, αποδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες του Προέδρου του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη, το Φεβρουάριο του 2001…

“Η δημιουργία του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού του ΕΟΤ στο Λονδίνο, πριν δύο περίπου χρόνια, αποδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες<…> του Προέδρου του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη, το Φεβρουάριο του 2001, στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της Ελλάδας και διαφοροποίησης του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη βρετανική αγορά”.

Ο σχολιασμός αυτός έγινε απ` τον οργανωτή της Έκθεσης Μ&ΙΤ και εκδότη του ομώνυμου περιοδικού, Martin Lewis, στην εκδήλωση του Γραφείου ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας έκθεσης στις 8 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Ολύμπια του Λονδίνου.

Αιτιολογώντας τον σχολιασμό του υπογράμμισε: βελτίωση των υποδομών της Ελλάδας, λόγω της Ολυμπιάδας, η σοβαρή κινητικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με νέες επενδύσεις στον εν λόγω τομέα και με τη δημιουργία του νέου CVB στην Αθήνα, έχουν αναμφίβολα κινήσει το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς, βλέποντας την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα ως ένα σημαντικό προορισμό για συνέδρια και εκθέσεις στο μέλλον`.

Το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς, όπως επεσήμανε ο κ. M. Lewis, φάνηκε απ` τον μεγάλο αριθμό επισκέψεων οργανωτών συνεδρίων, PCOs, στο ελληνικό περίπτερο όσον και στην εκδήλωση του Γραφείου ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΤ.

Τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, γεγονός που διαπίστωσαν και οι Έλληνες επιχειρηματίες στις συναντήσεις τους με τους βρετανούς επιχειρηματίες και συνεργάτες τους, συνεχίζει η ανακοίνωση. Στο ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν πέντε ελληνικές επιχειρήσεις, τρία ξενοδοχεία που προσφέρουν συνεδριακούς χώρους και δύο DMCs.

Επίσης, ο ΕΟΤ πραγματοποίησε εκδήλωση, στην οποία είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν 150 περίπου PCOs, από τους πιο γνωστούς στην αγορά, και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική παρουσίαση που έχει ετοιμάσει το Γραφείο ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας, προβάλλοντας τις δυνατότητες της χώρας μας στον βασικό αυτόν τομέα των συνεδρίων και τουρισμού κινήτρων, ιδιαίτερα στην περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΤ μέχρι σήμερα, στο μικρό αυτό διάστημα απ` την ίδρυση του νέου Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Λονδίνου, έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες προβολής (ειδικές εκδόσεις στα κυριότερα εξειδικευμένα περιοδικά, ενημερωτικά ταξίδια PCOs στην Ελλάδα, παρουσιάσεις σε βρετανούς B/Os, κλπ). Με τη δημιουργία πρόσφατα του Convention Bureau Αθήνας, τη λειτουργία του Convention Bureau Θεσσαλονίκης, την υπό ίδρυση και άλλων Convention Bureaus στην Ελλάδα, τη λειτουργία του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού στο Λονδίνο, δημιουργείται ένα δίκτυο που ήταν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου μαζί με την έκδοση αντίστοιχων οδηγών αλλά και τη βελτίωση των προδιαγραφών για συνεδριακά κέντρα δημιούργησαν και δημιουργούν τις προϋποθέσεις και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού κινήτρων της Ελλάδας διαγράφεται θετικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024