Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις“Παραδεισένιο σινεμά” το Περίπτερο του ΕΟΤ στη 73η ΔΕΘ
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

“Παραδεισένιο σινεμά” το Περίπτερο του ΕΟΤ στη 73η ΔΕΘ

Το ήδη υπάρχον Περίπτερο του ΕΟΤ, που ούτως ή άλλως υπάρχει και λειτουργεί στη 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε φέτος σε ένα σινεμά, όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει, σε μικρό χρονικό διάστημα, την πραγματική Ελλάδα και τις ομορφιές της…

Το ήδη υπάρχον Περίπτερο του ΕΟΤ, που ούτως ή άλλως υπάρχει και λειτουργεί στη 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε φέτος σε ένα σινεμά, όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει, σε μικρό χρονικό διάστημα, την πραγματική<...>Ελλάδα και τις ομορφιές της.

“Ήταν ένα ονειρικό, παραδεισένιο σινεμά, στο οποίο, σε πέντε λεπτά, παρακολουθείς ό,τι ομορφότερο, ό,τι ωραιότερο, ό,τι σημαντικότερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα. Είναι, μια διαδρομή μέσα από τη φαντασία, στην παλαιά, στη σύγχρονη και στην αυριανή Ελλάδα” σχολίασε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου.

“Παράλληλα” πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “προσπαθούμε να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα ότι μένουμε Ελλάδα, αγαπούμε την Ελλάδα, γιατί αξίζει κανείς να δει την Ελλάδα. Αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα για το αύριο. Ότι το αύριο της Ελλάδας είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η οικολογία. ΓιΆ αυτό, εκτός από το σινεμά, τον παράδεισο και το ονειρικό μας ταξίδι, έχουμε το ταξίδι με τους «πράσινους ποδηλάτες», οι οποίοι μεταφέρουν το μήνυμα ότι, αν σκέφτεσαι την Ελλάδα πρέπει να σκέφτεσαι το πράσινο, πρέπει να σκέφτεσαι οικολογικά. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι τους φυσικούς πόρους που έχουμε, πρέπει να τους διαχειριστούμε σωστά, γιατί είναι η μεγάλη κληρονομιά του αύριο. Είναι αυτό που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά».

Σε ερώτηση δε δημοσιογράφου για το αν μπορούμε να πούμε μεταφορικά ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι ο πρωταγωνιστής, ο κ. Υπουργός ανέφερε: “Θα σας έλεγα ότι πρωταγωνίστρια είναι η Ελλάδα. Το σενάριο το έχουν γράψει σπουδαίοι, πολύ πριν από εμάς. Από το Σοφοκλή και τον Αισχύλο, μέχρι τον Καζαντζάκη και τον Καββαδία. Από εκεί κι έπειτα, εκείνοι οι οποίοι παίζουν, μαζί με τον πρωταγωνιστή, είμαστε όλοι εμείς, οι απλοί, καθημερινοί Έλληνες, οι οποίοι με τη συμπεριφορά μας, με το χαμόγελό μας, γινόμαστε οι κύριοι πρεσβευτές αυτού του ταξιδιού που κάνει η Ελλάδα στο αύριο. Κι αυτό το ταξίδι πρέπει να γίνει με δύναμη, με αυτοπεποίθηση και, πάνω απΆ όλα, με υπερηφάνεια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024