Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαρέμβαση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο ΕΚ για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές
ΚΟ του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο ΕΚ για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τις εξελίξεις για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας κατηγορώντας την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ καθώς και […]

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τις εξελίξεις για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας κατηγορώντας την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ καθώς και την Ε.Ε. για αντιλαϊκή επιδρομή στα<...> περιουσιακά στοιχεία των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Όπως δήλωσε ο κ. Τούσσας, «Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του 1,2 δισ. ευρώ, η τεχνική βάση και οι υποδομές στα ελληνικά και διεθνή αεροδρόμια, γενικότερα τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας “Ολυμπιακές Αερογραμμές”, όπως: το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πιλότων, η εταιρεία “Galileo Hellas” καθώς και η συμμετοχή της στις εταιρείες “Olympic Fuel Company”, “Olympic Intoplane” και “Olympic Catering” κ.α., είναι τα λάφυρα της πολύχρονης αντιλαϊκής επιδρομής της Ε.Ε. και των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων -της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-», τα οποία «θέλουν να προσφέρουν στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές και τον τουρισμό».

«Οι προσχηματικοί – ανυπόστατοι ισχυρισμοί τους ότι δήθεν επιλέγουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας “Ολυμπιακές Αερογραμμές” προκειμένου να διαφυλάξουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας, αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους, που ζουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με μισθούς και συντάξεις πείνας και φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος τους, ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη των επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

«Οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου στις “Ολυμπιακές Αερογραμμές” ανέρχονται σε 2,461 δις ευρώ και επιβάλλεται άμεσα να καταβληθούν. Με ποιά νομική βάση και ποιό θεσμικό δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για τα χρέη του ελληνικού δημοσίου στις Ολυμπιακές Αερογραμμές;

Οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ το ταξικό εργατικό κίνημα για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της εταιρείας “Ολυμπιακές Αερογραμμές γενικότερα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων, για ριζικές αλλαγές για αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα Αερομεταφορών», κατέληξε ο κ. Τούσσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024