Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση του Προγράμματος Χρηματοδότησης Ανακαίνισης Καταλυμάτων από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Παρουσίαση του Προγράμματος Χρηματοδότησης Ανακαίνισης Καταλυμάτων από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Ανακαίνισης Καταλυμάτων διοργανώνουν έως το τέλος του μήνα,το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η αναπτυξιακή του εταιρία ΔΕΤΑΠ σε συνεργασία με τους Δήμους Λινδίων, Καλλιθέας, […]

Τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Ανακαίνισης Καταλυμάτων διοργανώνουν έως το τέλος του μήνα,<...>το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η αναπτυξιακή του εταιρία ΔΕΤΑΠ σε συνεργασία με τους Δήμους Λινδίων, Καλλιθέας, Ιαλυσού και Αφάντου. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει το Επιμελητήριο, είναι η τελευταία ευκαιρία των επιχειρηματιών να επιδοτηθούν για την συνολική ανακαίνιση των επιχειρήσεων τους γιατί τα κονδύλια αυτά θα σταματήσουν να δίδονται στις 30 Ιουνίου 2006.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα γίνει ειδική παρουσίαση του Προγράμματος, θα δοθεί το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ τα στελέχη της ΔΕΤΑΠ θα απαντήσουν στα ερωτήματα των επιχειρηματιών και θα τους συμβουλεύσουν για την βέλτιστη λύση ανάλογα με την περίπτωση. Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τις Δωδεκανησιακές επιχειρήσεις σε μια δυναμική προσπάθεια του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της ΔΕΤΑΠ για την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των υπαρχόντων κονδυλίων.

Το Πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί ονομάζεται `Ποιοτικός εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων, τουριστικών οργανωμένων κατασκηνώσεων (campings) και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων, που δεν υπάγονται στον Ν.2601/98 ή στο Ν.3299/04.` και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό τα μικρά καταλύματα και ξενοδοχεία έχουν την ευκαιρία να προσαρμοσθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις τους (ολική ανακαίνιση χώρων και εξοπλισμού) και βελτιώνοντας το επίπεδο των υπηρεσιών τους, αποκτώντας έτσι ένα πλεονέκτημα στο σημερινό ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Το ποσοστό χρηματοδότησης των προτάσεων είναι 50%. Ο ανώτερος προϋπολογισμός των προτάσεων είναι 75.000 ευρώ, παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ανέλθει έως και 100.000 ευρώ. Επίσης δίνεται η ευκαιρία σε παλαιότερους επενδυτές που χρηματοδοτήθηκαν να υποβάλουν νέες προτάσεις.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:


  • Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Δωμάτια ή/και Διαμερίσματα ανεξαρτήτως τάξης.
  • Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα, ανεξαρτήτως τάξης.
  • Camping Δ` τάξης.
  • Ξενοδοχεία Δ` και Ε` τάξης (ή κατηγορίας 1) ανεξαρτήτως κλινών.
  • Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες & επαύλεις.
  • Ξενοδοχεία και camping Γ` τάξης (ή κατηγορίας 2) και άνω, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 40 κλίνες τα ξενοδοχεία και τα δε camping τις 100 θέσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2006, ενώ οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου και της ΔΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθούν στις 8 Φεβρουαρίου (Δήμος Λινδίων), στις 10 Φεβρουαρίου (Δήμος Καλλιθέας), στις 15 Φεβρουαρίου (Δήμος Ιαλυσού) και στις 22 Φεβρουαρίου (Δήμος Αφάντου).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024