Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠλησιάζουμε σε χρονιά ρεκόρ για τις τουριστικές αφίξεις
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Πλησιάζουμε σε χρονιά ρεκόρ για τις τουριστικές αφίξεις

Σε Συνέντευξή του στο ρ/σ Radio 9 (98,9) στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος αναφέρεταιστο στόχψο των αφίξεων, τις κρουαζιέρες αλλά και τον εσωτρεικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο εισερχόμενος τουρισμός ενδέχεται να φτάσει τα επίπεδα αφίξεων του 2007 όταν είχαμε 16.100.000 αφίξεις ανέφερε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 (98,9) στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το 2008 είχαμε 15.900.000 αφίξεις αλλά ο στόχος και οι προσπάθειες γίνονται για να ξεπεράσουμτο 2007. Σε αυτό μπορεί να συμβάλει σημαντικά η κίνηση του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, ενώ δεν έχουν μετρηθεί ακόμα και τα νούμερα από τις κρουαζιέρες οι οποίες είχαν εξαιρετικές αφίξεις όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η κρουαζιέρα πήγε πολύ καλά φέτος, παρόλες τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων, τα επεισόδια στο λιμάνι με το ΠΑΜΕ και άλλα, ο υπουργός απάντησε ότι “Δεν μπορούμε να πούμε αν θα πήγαινε καλύτερα ή όχι. Είχαμε όταν γινόντουσαν επεισόδια μία αναστολή της αυξητικής τάσης αλλά αυτό νομίζω είναι λίγο θεωρητικό. Εκεί που θα δούμε την επιρροή του τι συνέβη αυτές τις μέρες είναι του χρόνου. Και το λέω αυτό γιατί αν υποβόσκει από τη μεριά αυτών που, αν θέλετε είναι δουλειά τους να φυλάνε την Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν, αν υποβόσκει μία έφεση ότι εγώ δεν ξαναστέλνω τους ανθρώπους μου στην Κρήτη διότι έπρεπε να περπατήσουν για 500 μέτρα για να πάνε μέχρι το αεροδρόμιο, και τους αποκαρδιώσω και τους πω «εντάξει άσε την Κρήτη φέτος, και περίμενε να ηρεμήσουν τα πράγματα» τότε θα έχουμε πρόβλημα. Για την ώρα, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πως το γεγονός ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα λιμάνια και τα αεροδρόμια την εποχή των κινητοποιήσεων λειτούργησε μάλλον θετικά απέναντι στην τουριστική σεζόν, και δώσαμε μία αίσθηση έτσι ότι «εντάξει περνάει μια δυσκολία η Ελλάδα, θα το παλέψουμε όμως μην την τιμωρήσετε για αυτό το οποίο γίνεται». Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και από τη μεριά των φορέων για να κρατήσουμε ένα θετικό κλίμα στην Ελλάδα και για την ώρα φαίνεται να το κρατάμε. Θα το δούμε προς το τέλος της χρονιάς και στην αρχή της επόμενης”.

Σχετικά με τη μείωση που ακούγεται για τον εσωτερικό τουρισμό της τάξης του 20% ο υπουργός απάντησε ότι “Δεν έχω επίσημα νούμερα για αυτό, θέλει προσοχή ακόμα και για τα άλλα νούμερα που σας είπα για τις αφίξεις από το εξωτερικό, και για αυτά σίγουρα νούμερα πια έχουμε κατά τον Οκτώβριο. Αυτά που συζητάμε τώρα είναι εκτιμήσεις. Αλλά για τον εσωτερικό τουρισμό νομίζω ότι είναι προφανείς οι λόγοι που είχαμε μια μείωση κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την κρίση και την ανασφάλεια που αισθάνεται ο πολίτης να ξοδέψει τα χρήματα του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024