Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον ΕΟΤ για συμμετοχή στο Διεθνές Διαθρησκευτικό Συμπόσιο

Πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον ΕΟΤ για συμμετοχή στο Διεθνές Διαθρησκευτικό Συμπόσιο

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που του διαβίβασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πατέλλης συμμετέχει στις τελικές συνεδριάσεις του Διεθνούς και Διαθρησκευτικού […]

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που του διαβίβασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο<...> Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πατέλλης συμμετέχει στις τελικές συνεδριάσεις του Διεθνούς και Διαθρησκευτικού Συμποσίου, που διεξάγεται στη Ραβέννα της Ιταλίας και οι οποίες θα έχουν αντικείμενο θέματα ποιοτικού τουρισμού και υπηρεσίες οικοσυστημάτων.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Romano Prodi, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισε την Τετάρτη 5 Ιουνίου και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του τη Δευτέρα 10 Ιουνίου με την τελική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, το Πρωτόκολλο με τη “Δέσμευση της Βενετίας” και την κοινή λειτουργία ορθοδόξων και καθολικών στον Άγιο Απολλινάριο της Ραβέννας για πρώτη φορά μετά από 12 αιώνες.

Τα Συμπόσια Θρησκείας, Επιστήμης και Περιβάλλοντος (ΘΕΠ), είναι μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες συγκεντρώνονται θρησκευτικοί ηγέτες, επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι, δημοσιογράφοι και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και της οικονομικής ζωής. Στόχος των Συμποσίων είναι η δυνατότητα των συνέδρων σε συνεργασία και στη δημιουργία συνδέσμων για μελλοντική δράση. Κατά τη διάρκεια των Συμποσίων (ΘΕΠ) οργανώνονται Ομάδες Εργασίας, προκαλείται διάλογος των συμμετεχόντων σε ποικίλα θέματα, υδάτινο οικοσύστημα, περιβαλλοντικές ανάγκες, οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν στο μέλλον. Αυτές οι Ομάδες Εργασίας αξιοποιούν το μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και εμπειρίας των μελών τους και αποδίδουν πλήθος προτάσεων για περαιτέρω δράση.

Μεταξύ των ομιλητών του Συμποσίου είναι ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ.R.Prodi, η Επίτροπος για το περιβάλλον της Ε.Ε. κα Margot Wallstrom, ο επικεφαλής των Προγραμμάτων Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, UNEP, Claus Topfer κ.α. Το Συμπόσιο πραγματοποιείται τρεις μήνες πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Γιοχάνεσμπουργκ, τη χρονιά που ο ΟΗΕ έχει κηρύξει ως έτος Οικοτουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024