Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτάσεις για ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από το Δ`ΚΠΣ

Προτάσεις για ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από το Δ`ΚΠΣ

Πλαίσιο προτάσεων προς το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης για την προγραμματικής περίοδο 2007-2013 (Δ`ΚΠΣ) κατέθεσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε ειδική σύσκεψη που είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

Πλαίσιο προτάσεων προς το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 (Δ`ΚΠΣ) κατέθεσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε ειδική σύσκεψη<...> που είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τουριστικών φορέων.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία των προτάσεων του ΞΕΕ για κάθε άξονα δράσης αναφέρονται στα εξής:
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα: διασφάλιση επαρκών κονδυλίων για ειδικές δράσεις του τουριστικού τομέα, κλαδική επεξεργασία από το Ξ.Ε.Ε. και τους συλλογικούς τουριστικούς φορείς των δράσεων που απευθύνονται σε όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις

Εμπλουτισμός και στήριξη του βασικού τουριστικού μας προϊόντος: κύριο στόχο πρέπει να αποτελεί η συνολική αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών μας υπηρεσιών, η άμβλυνση της εποχικότητας και η ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού που συμπληρώνουν και διαφοροποιούν την προσφορά σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Ενίσχυση της διεθνούς προβολής τη χώρας: η στόχευση της προβολής θα πρέπει να προκύψει μέσα από σχετική μελέτη μάρκετινγκ 3ετούς-5ετούς διάρκειας.

Παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα: Επίλυση του προβλήματος της έλλειψης συντονισμού των κρατικών πολιτικών που επηρεάζουν τον τουρισμό, ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού, κ.λπ

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας: ορθολογική και λελογισμένη επέκταση της δυναμικότητας με επιδοτούμενη ίδρυση-επέκταση ξενοδοχείων εκτός ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών, χρηματοδότηση στοχευμένων πρωτοβουλιών για συνεργασίες με άλλες χώρες, κ.λπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024