Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣε αναβάθμιση του τουρισμού του Πειραιά στοχεύει ο Δήμος με σειρά εκδηλώσεων

Σε αναβάθμιση του τουρισμού του Πειραιά στοχεύει ο Δήμος με σειρά εκδηλώσεων

Στα πλαίσια της προσπάθειας, που καταβάλει ο Δήμος Πειραιά, για την αναβάθμιση και την μετεξέλιξη της περιοχής σε μια σύγχρονη πόλη τουριστικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και το Δήμο Κέας, διοργανώνει…

Στα πλαίσια της προσπάθειας, που καταβάλει ο Δήμος Πειραιά, για την αναβάθμιση και την μετεξέλιξη της περιοχής σε μια<...> σύγχρονη πόλη τουριστικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και το Δήμο Κέας, διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη σειρά εκδηλώσεων “Pireas Classic Week – Επιστροφή στο Παρελθόν”, που φέτος ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 του μηνός.

Η προσπάθεια του Δήμου Πειραιά ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με τη φιλοδοξία να γίνει κάποτε εφάμιλλο της πασίγνωστης, ιστορικής πια αντίστοιχης διοργάνωσης στο Μόντε Κάρλο (Monaco Classic Week), που εδώ και πολλά χρόνια προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η αντίστοιχη διοργάνωση του Πειραιά πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ιστιοπλοϊκής Ένωσης, του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξειδίου, του Ομίλου “Τα αδέλφια της Ακτής”, της ΦΙΛΠΑ και της ΕΛΠΑ, ενώ φέτος επιχορηγείται από την Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2001-2004. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών μοντέλων, αγώνες παλαιών αυτοκινήτων αλλά και μια σειρά από εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συναυλίες, επίδειξης ναυτικών ενδυμάτων αλλά και έκθεση με 40 μοντέλα Rolls Royce και Bentley.

Σκοπός του Δήμου Πειραιά είναι, αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει το επιστέγασμα της ναυτικής παράδοσης, της κουλτούρας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πειραιά, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τη θάλασσα όσο και με το αθλητικό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις προβάλλουν την Κέα, ένα νησί με μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία.

Η εντυπωσιακή επίδειξη αρχαϊκών και κλασικών σκαφών εποχής σε συνδυασμό με ιστιοπλοϊκό αγώνα, καθώς και ένα μοναδικό ράλι – επίδειξη με αυτοκίνητα αντίκες, είναι οι βασικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ακόμα εκπλήξεις για όλα τα γούστα, με σημαντικότερη την έκθεση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος των αντιγράφων του κυπριακού πλοίου “Κερύνεια-Ελευθερία”, που ταξίδεψε στις 17 Απριλίου από την Αρχαία Αμαθούντα της Κύπρου και κατέληξε στις 15 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά, του μινωικού πλοίου “Μίνωα” και της Αθηναϊκής Τριήρους “Ολυμπιάς”.

Η “Ολυμπιάς”, μάλιστα, μετέφερε στις 11 Αυγούστου την Ολυμπιακή Φλόγα από την Ακτή Βασιλειάδη στην προβλήτα του Αργοσαρωνικού, με τη συμμετοχή 170 εθελοντών κωπηλατών και τη συνοδεία της “Κερύνειας – Ελευθερίας” και του “Μίνωα”.

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, επισήμανε πως “η επιτυχία της εκδήλωσης μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο αποκτώντας πολλούς φίλους και θαυμαστές τόσο εντός όσο και εκτός Πειραιά”. Ενώ πρόσθεσε ότι “δείχνουμε το παλιό και το νέο πρόσωπο του Πειραιά σε μια αρμονική σύζευξη. Και βέβαια στο επίκεντρο θέλουμε να έχουμε τον άνθρωπο, τον αθλητή, την Πειραιώτισσα και τον Πειραιώτη” καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα που συνεχίζεται μετά τις επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024