Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣΕΤΕ: Ανάγκη εγρήγορσης για την επόμενη χρονιά μετά τη φετινή πτώση

ΣΕΤΕ: Ανάγκη εγρήγορσης για την επόμενη χρονιά μετά τη φετινή πτώση

Στην μείωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο καθώς και στην ανάγκη εγρήγορσης για την επόμενη χρονιά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, αναγγέλλοντας παράλληλα την διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ…

Στην μείωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο καθώς και<...> στην ανάγκη εγρήγορσης για την επόμενη χρονιά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, αναγγέλλοντας παράλληλα την διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, κ. Περικλής Παναγόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Π. να ενισχύσει τον θεσμικό ρόλο του ΣΕΤΕ με την εγγραφή της ως Μέλος του Συνδέσμου.

Για τις μελλοντικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι “οι Ολυμπιακοί Αγώνες δημιουργούν θετική προοπτική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε και να επαναλάβουμε τα προ-Ολυμπιακά λάθη. Η επιτυχής διοργάνωση έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας, το οποίο δεν πρέπει να μας παρασύρει σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Η κεφαλαιοποίηση των ωφελειών από τους Αγώνες δεν γίνεται με βερμπαλισμούς, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά, από όλους τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό. Ότι συνέβη στην Αθήνα σε επίπεδο γενικών και ειδικών τουριστικών υποδομών, πρέπει σύντομα και σε ανάλογη κλίμακα, να συμβεί σε όλη την Ελλάδα” υπογράμμισε ο κ. Σ. Ανδρεάδης.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αρνητική εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης, που φαίνεται να προσεγγίζει το -5 %. Σε ότι αφορά τους ανταγωνιστές μας η Ισπανία σταθεροποιείται ελαφρά πάνω από τα περυσινά επίπεδα (1,86%), η Κύπρος ακόμα παραπάνω (4,71%) και η Τουρκία με +37% φέτος ξεπερνά πλέον την Ελλάδα σημαντικά. Για την Ελλάδα μείωση των αφίξεων της τάξεως του 5% σημαίνει μείωση εσόδων της τάξης τουλάχιστον του 15%, λόγω προσφορών και μειωμένων τιμών. Η φετινή μείωση θα επηρεάσει και την επόμενη χρονιά, σε ότι αφορά τα έσοδα, δεδομένου ότι τα συμβόλαια υπεγράφησαν με χαμηλότερες του 2004 τιμές σε επίπεδο που ξεπερνά το – 5%.

Ο ΣΕΤΕ ζητά άμεσες δράσεις. Σε επίπεδο προσφοράς, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος να περιλαμβάνει συνδυασμό οικονομικών και πολεοδομικών κινήτρων ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες ειδικές τουριστικές υποδομές. “Με 5,5 γκολφ” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ “δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τα 250 της Ισπανίας και τα 55 της Πορτογαλίας”. Σε επίπεδο ζήτησης, και στην προσπάθεια για διείσδυση σε νέες αγορές ο ΣΕΤΕ επισημαίνει “την ανάγκη της πολιτείας για σύμβουλους επικοινωνίας και μάρκετινγκ”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αφού τόνισε ακόμα μια φορά “την αναγκαιότητα για ένα πραγματικά ισχυρό υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με ουσιαστικές αρμοδιότητες, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει αύριο στην ΔΕΘ συγκεκριμένα μέτρα για την υλοποίηση του οράματος για έναν καλύτερο ελληνικό τουρισμό”, επισημαίνοντας ότι “ευνοϊκότερη συγκυρία δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024