Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτάση πληρωμών και κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων
ΠΟΕΣΕ

Στάση πληρωμών και κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων

Η Κυβέρνηση δεν θα καταφερει να εισπράξει την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση μιας και η ΠΟΕΣΕ αποφάσισε την κήρυξη στάσης πληρωμών προς το Δημόσιο.

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μέχρι την άρση της κυβερνητικής απόφασης για αύξηση του ΦΠΑ κατά 44% στην Εστίαση και τις Συναφείς Επιχειρήσεις (μετάταξη του ΦΠΑ από το 13% στο 23%), αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, χθες με ανακοίνωση της.

Συμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Γιάννη Τσάκο, οι εστιάτορες δεν θα αυξησουν τις τιμες τους καθόλου, αλλά θα ρυθμίσουν τις ταμειακές τους μηχανές κανονικά στο 23%. “Είναι η μοναδική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε αφού τα μαγαζιά μας είναι ήδη άδεια. Ειδάλλως είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τα κλειδιά των καταστημάτων μας στο υπουργείο Οικονομικών” ανέφερε χαρακτηριστικά”.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΕΣΕ αποφάσισε:

  1. Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο μέχρι την άρση της απόφασης και τη μείωση του ΦΠΑ.
  2. Κινητοποιήσεις, με κλείσιμο των Καταστημάτων σε ημερομηνίες που θα καθορίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
  3. Οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με κινητοποιήσεις στα πλαίσια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
  4. Νομικές και δικαστικές ενέργειες υποστήριξης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και στήριξης των Συναδέλφων.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση καλεί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αναστείλουν την εφαρμογή της μετάταξης του ΦΠΑ του Κλάδου στο 23% μέχρι την ψήφιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Πλαισίου και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού (Εστιατόρια, συναφή Καταστήματα και Ξενοδοχεία) στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024