Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνάντηση νέου ΔΣ του HATTA με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
Αναζητούνται τρόποι μόνιμης συνεργασίας

Συνάντηση νέου ΔΣ του HATTA με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε χθες συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων (HATTA). “Είμαστε σε διαρκή…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε χθες συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του<...> Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων (HATTA). “Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με την πρόεδρο και με το διοικητικό συμβούλιο του HATTA, αλλά και με όλους τους τουριστικούς φορείς. Και αυτό γιατί, πρέπει, εν όψει και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο ελληνικός τουρισμός να θωρακίζεται με νέες απόψεις, με νέες ιδέες και με νέα μέτρα”, δήλωσε ο κ. Σπηλιω΄τοπουλος. “Μέτρα που θα προκύπτουν από την συνεργασία με όλους τους φορείς, έτσι ώστε να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στόχος δικός μας είναι να έχουμε, όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, έστω και μέσα από τις δυσκολίες που, δυστυχώς, η οικονομία δημιουργεί σήμερα. Νομίζω ότι ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει και θα το πετύχουμε. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, δεν υπάρχει κρίση, και πρέπει να το τονίσουμε ότι αυτήν την άποψη την συμμερίζονται όλοι οι φορείς. Υπάρχει κρίση σε άλλους τομείς της οικονομίας όχι, όμως, στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος, ακόμη και σήμερα, αντέχει. Η φιλοδοξία, λοιπόν, η δική μας είναι ούτε να εφησυχάζουμε ούτε να είμαστε τελείως απαισιόδοξοι. Προχωρούμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός δεν είναι πολυτέλεια. Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και είναι πραγματική ανάγκη. Γιατί, κάτω και από τις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες, για να μπορούν να αποδώσουν -και καλούνται να αποδώσουν τα βέλτιστα τώρα- πρέπει, πάνω από όλα, να είναι ψυχικά ξεκούραστοι. Και οι διακοπές ακριβώς αυτό προσφέρουν, την ψυχική ξεκούραση για να μπορείς να είσαι καλύτερος στη δουλειά σου, άρα και πιο παραγωγικός. Aρα, οτιδήποτε ενισχύει την παραγωγικότητα είναι χρήσιμο, είναι στοιχείο πολύτιμο και αυτό είναι οι διακοπές”.

Η πρόεδρος του HATTA, κα Αργυρώ Φίλη, τόνισε: “Τα θέματα που θέσαμε στον υπουργό και που είναι η μόνιμη επικοινωνία μας με το υπουργείο, είναι το πώς μπορούμε από κοινού –γιατί είναι μια δουλειά που πάντα πρέπει να γίνεται από κοινού- ως γραφεία ταξιδίων και ως κέντρο και κεντρικοί διανομείς του τουριστικού προϊόντος, να βρισκόμαστε σε μία μόνιμη συνεργασία, αναζητώντας τρόπους να κάνουμε το προϊόν αυτό όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Δεδομένου δε ότι βρισκόμαστε εν τω μέσω μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ένα παραπάνω οι όποιες προσπάθειες να γίνουν πιο συντονισμένες και με γνώμονα το προϊόν να γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι οι προσπάθειές μας είναι όλες προς μία καλή κατεύθυνση, θεωρώ επίσης ότι ναι μεν υπάρχει μια συγκράτηση στην πρόθεση των ταξιδιωτών, αλλά και, εν όψει Χριστουγέννων, είναι καλό να τηρήσουμε μια στάση αναμονής όσον αφορά το ποιά θα είναι τα αποτελέσματα. Γιατί, θεωρώ ότι όπως είναι πάντα η νοοτροπία του Έλληνα, είναι πελάτης που κλείνει τελικά την τελευταία στιγμή. Δεδομένου ότι ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα αποτελέσματά της δεν είναι η ενδεδειγμένη αλλά τραγικοποιείται, θα βοηθηθεί η κατάσταση αν αυτά τα πράγματα ομαλοποιηθούν κι ο καταναλωτής τελικά θα κλείσει διακοπές. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, αφού όλοι έχουμε ανάγκη τις διακοπές και τελικά θα πάμε διακοπές. Τα τουριστικά γραφεία έχουν φτιάξει πακέτα για όλα τα βαλάντια και θεωρώ ότι ο Έλληνας θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024