Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του Π. Γερουλάνου με αντιπροσωπεία της CPPCC – Shanghai
Προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Κίνα στην Ελλάδα

Συνάντηση του Π. Γερουλάνου με αντιπροσωπεία της CPPCC – Shanghai

Μια αποτελεσματικότερη συνεργασία για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Κίνα στην Ελλάδα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του κ. Π. Γερουλάνου με τον πρόεδρο της Ο.Κ.Ε. κ. Χρ. Πολυζωγόπουλο και αντιπροσωπείας της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Σαγκάης.

Μια αποτελεσματικότερη συνεργασία για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Κίνα στην Ελλάδα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του κ. Π. Γερουλάνου με τον πρόεδρο της Ο.Κ.Ε. κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο και αντιπροσωπείας της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Σαγκάης.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο της Κίνας, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Σαγκάης (CPPCC – Shanghai), με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο, κ. Qian Jinglin, επισκέφθηκε τη χώρα μας στις 21-24 Απριλίου 2012, με σκοπό την ενδυνάμωση των φιλικών δεσμών που αναπτύχθηκαν πρόσφατα μεταξύ των δύο φορέων και την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού.

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, ο κ. Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., και τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον κ. Παύλο Γερουλάνο, υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στη δυνατότητα μιας αποτελεσματικότερης συνεργασίας για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Κίνα στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αναπτυχθεί θεαματικά, εάν διαδικαστικά θέματα, όπως η έκδοση βίζας, θα μπορούσαν να απλοποιηθούν και να επισπευθούν και από τις δύο χώρες.

Ο κ. Qian Jinglin αναφέρθηκε στο θαυμασμό του κινεζικού λαού στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στη φιλία του προς τον ελληνικό λαό, δήλωσε δε ότι προσωπικά ο ίδιος θα μεριμνήσει για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, μέσα από συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις. Ο κ. Πολυζωγόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνάντηση και τον διαβεβαίωσε ότι η Ο.Κ.Ε. Ελλάδος θα είναι αρωγός σε όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για τη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από την Ο.Κ.Ε. ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Ξυράφης και η υπεύθυνη Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων δρ. Μάρθα Θεοδώρου. Από τη CPPCC της Σαγκάης ο κ. Wang Leqi, η κα Sun Xiaoshuang, οι κ.κ. Zhou Feng και Yao Jie και η κα Guo Ying. Τέλος, από την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα η σύμβουλος, κα Zhao Liying.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024